Cărăşenii nu se dau duşi cu... telemunca - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Nici nu vor să amestece domiciliul cu biroul. Aşa se face că, în cele 106 controale făcute de inspectorii de muncă, au fost aplicate o sută de sancţiuni contravenţionale! 

În perioada 10-24 noiembrie, inspectorii cărăşeni de muncă au desfăşurat 106 acţiuni de control în cadrul Campaniei Naţionale pentru verificarea modului de aplicare a prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru, securitatea şi sănătatea la locul de muncă, în scopul de a reduce riscul de contaminare cu Covid-19, grupul ţintă fiind angajatorii care au mai mult de 50 de salariaţi.

„S-au aplicat o sută de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.500 lei, iar pentru deficienţele constatate s-au dispus 164 de măsuri de remediere“, transmite ITM CS. Lista deficienţelor începe cu neîndeplinirea obligaţiei de a organiza programul de lucru astfel încât salariaţii să fie împărţiţi în grupe care să înceapă şi să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră şi de a implementa munca la domiciliu şi telemunca.

Până la urmă, am putea spune că, în anumite sectoare, prezente şi în judeţ, e cam greu la acest capitol. Nu prea poţi face telemuncă la Oţelărie şi nici nu poţi lucra de acasă, la bandă…

JCS-A.M.