Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Secțiile de votare se deschid la ora 7 şi se închid la ora 21. În judeţul nostru, peste 290 de mii de alegători sunt aşteptaţi să îşi aleagă deputații și senatorii pe care îi vor trimite în Parlamentul României!

Pe lângă Biroul Electoral Judeţean, există 77 de birouri locale de circumscripţie şi 365 de secţii de votare. În cursul zilelor de vineri și sâmbătă, către cele 365 de secții de votare din județul nostru au fost distribuite două seturi a câte 298.945 de buletine de vot, unul cu candidații pentru Camera Deputaților, respectiv cu candidații pentru Senat. De asemenea, în contextul pandemiei de SARS CoV-2, Guvernul României, prin intermediul Instituției Prefectului Caraș-Severin, a distribuit secțiilor de votare 125.000 de măsti de protecție, 90.000 de perechi de mănuși și 1.050 litri dezinfectant.

Forţele de ordine din judeţul nostru sunt pregătite pentru asigurarea pazei secţiilor de votare şi pentru înlesnirea bunei desfăşurări a procesului electoral. Prefectul judeţului, Cristian Gâfu, îndeamnă cetăţenii să meargă la secţiile de votare pentru a-şi exercita dreptul constituţional, dar să o facă în mod responsabil, cu respectarea distanţării fizice şi a tuturor normelor igienico-sanitare, pentru a preveni răspândirea virusului SARS CoV-2.

Potrivit Biroului Electoral Central, în intervalul 6 decembrie 2020, ora 05.00 – 7 decembrie 2020, ora 01.00, alegătorii, inclusiv cei din localitățile carantinate, se vor putea deplasa la secțiile de votare/de la secțiile de votare, fără restricții și fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării. De la această regulă, fac excepție persoanele izolate sau carantinate, potrivit legii, acestea având posibilitatea să își exercite dreptul de vot prin intermediul urnei speciale. Numărul cererilor pentru urna mobilă a fost până aseară de 1499, din acestea 104 cereri venimd din partea unor persoane aflate în carantină sau în izolare la domiciliu.

Pe CAON, azi veţi fi informat despre cum decurg alegerile în Caraş-Severin, iar în ediţia de mâine a ziarului Jurnal de Caraş-Severin puteţi citi cele mai importante informaţii de la alegerile parlamentare din acest an. Mergeţi la vot!

JCS-Nina Curița