Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ministerul Dezvoltării a aprobat și a publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabilește procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor achitate de cetățeni!

Românii amendați pentru necompletarea formularului digital de intrare în țară, în perioada pandemiei, vor primi banii înapoi. Persoanele sancţionate care au plătit amenda trebuie să depună o cerere la direcția de taxe și impozite din cadrul primăriei de domiciliu în 90 de zile, începând de azi, 17 august. Pentru ca cererile să fie procesate rapid, acestea trebuie însoțite de procesul verbal de constatare a contravenției și documentul de plată. Cererile pot fi depuse în format fizic, electronic sau prin împuternicit. Trebuie soluționate în maximum 45 de zile de la depunere.

„Cererile pot fi depuse în format fizic, electronic (e-mail/Spaţiu Virtual Privat) sau prin împuternicit. Sumele pot fi restituite în contul comunicat de contribuabil, în numerar la casieriile organelor fiscale locale sau vor fi scăzute din alte datorii fiscale, dacă acel contribuabil are de achitat impozite pe clădiri, impozite pe terenuri, impozite pe mijloacele de transport, etc. Termenul de soluţionare este de maximum 45 de zile de la depunerea acestora”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.

MDLPA precizează că în cazul cetăţenilor care au primit amendă contravenţională pentru necompletarea formularului PLF, dar care nu au achitat amenzile, acestea se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare fără a fi nevoie de depunerea cererii completate. Procedura restituirii acestor amenzi a fost publicată, pe pagina Ministerului Dezvoltării, în transparenţă decizională, din 4 august, şi au fost consultate structurile asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale.

JCS-N.C.