Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este vorba despre finanțările europene pe care administrația județeană urmărește să le obțină prin POR 2021-2027!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a participat, miercuri, la Timișoara, la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, unde subiectul central a fost aprobarea Planului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest 2021-2027, care va pune și mai mult în valoare potențialul regiunii noastre.

„Am discutat despre descentralizare, dar și despre aprobarea de către Comisia Europeană a Programului Regional Vest 2021-2027, gestionat de ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management, iar pe această cale doresc să-l felicit pe domnul director, Sorin Maxim, pentru această inițiativă dar și reușită istorică. Sper să avem un grad de absorbție mai mare, pentru că aici mai sunt probleme, nu am reușit să consumăm toți banii puși la dispoziție“, a declarat Romeo Dunca. Amintim faptul că POR Vest are o valoare de 1,1 miliarde de euro, fiind primul avizat de Guvern, din cele opt, și un pas istoric din perspectiva finanțărilor europene, o premieră în descentralizarea la acest capitol.

Consiliul Județean Caraș-Severin gestionează prin POR 2014-2020 proiecte în valoare totală de aproximativ 162 milioane lei, iar prin POR 2021-2027 urmează să depună proiecte în valoare de cel puțin 620 milioane lei, după cum informează administrația județeană.

JCS-T.K.