Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Bugetul judeţului, aprobat în şedinţa extraordinară a CJ, la acelaşi nivel cu cheltuielile.

Bugetul total al judeţului pentru acest an, se ridică la 138 de milioane de lei, unul estimativ, similar cu cel al anului 2013. Conducerea Consiliului Judeţean nu se bazează pe aceste sume, ci pe cele provenite din diferite proiecte cu finanţare europeană.

„Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat, în şedinţă extraordinară, descărcarea bugetară pe 2013 şi bugetul pe 2014. Acesta se ridică la 138 milioane lei, însă, evident, nu trăim din aceşti bani. Principala sursă de finanţare pentru Consiliul Judeţean rămân fondurile europene. CJ Caraş-Severin derulează, în momentul de faţă, proiecte în valoare de peste 200 milioane euro”, a declarat preşedintele Sorin Frunzăverde.

Cheltuielile totale ale bugetului propriu al judeţului Caraş-Severin pe acest an sunt stabilite tot la 138 de milioane de lei. În buget au fost asigurate, cu prioritate, cheltuielile secţiunii de funcţionare, atât la nivelul aparatului de spacialitate, cât şi la nivelul instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean, astfel încât să asigure resursele necesare activităţii curente a administraţiei.

La data de 31 decembrie 2013, la nivelul bugetului local nu se înregistrează plăţi restante, iar la nivelul bugetului centralizat al instituţiilor publice şi a activităţilor de finanţate integral sau parţial din venituri proprii se înregistrează restanţe în sumă de aproape 360.000 de lei.

Flavius Rotariu