Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Duminică dimineață, cota de inundație a fost depășită pe râul Ciclova, la Vrăniuț, cu 13 cm, alte 11 cursuri de apă depășind cota de atenție. Iar avertizările hidrologice de fenomene periculoase au fost prelungite!

Potrivit situației centralizate de ISU „Semenic“, în această dimineață, râul Pogăniș depășise cu 98 cm cota de atenție la Brebu, râul Tău, la Soceni – cu 76 cm, Bârzava, la Moniom, cu 5 cm, râul Gârliște, la Gârliște, cu 10 cm, râul Miniș, la Bozovici, cu 20 cm, Bistra la Obreja cu 9 cm, Caraș la Carașova cu 22 cm, Nera la Sasca Montană cu 21 cm, Vodnic la Ramna cu 43 cm, Pogăniș la Valeapai cu 15 cm.

Tot în prima parte a zilei de duminică, în urma unui apel la 112, pompierii militari reșițeni au intervenit la o curte inundată din cartierul Doman. Apa care se scurgea în curte nu putea fi preluată de rigola care este subdimensionată pentru o asemenea cantitate de apă, care refula în afara acesteia. Iar salvatorii au intervenit pentru limitarea extinderii apei în restul gospodăriei. Iar în jurul prânzului, s-a intervenit la două gospodării în care a pătruns apa, la Remetea Pogănici. La fața locului, pompierii militari reșițeni au putut constata că apa s-a revărsat de pe versanți și au intervenit pentru a împiedica apele să pătrundă mai mult în locuințele afectate. La ambele case erau inundate curțile, iar la una dintre ele, parțial, și bucătăria.

Codul portocaliu de fenomene hidrologice periculoase a fost prelungit până luni, la ora 12.00, iar cel galben – până la ora 24.00.

JCS-A.M.