Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Avertizările meteo întră în vigoare de marți, 4 februarie și sunt valabile până miercuri dimineața, la ora 8.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, codul galben își va face simțite efectele încă de marți, de la ora 13, pentru Caraș-Severin fiind preconizate intensificări ale vântului și cantități de precipitații, dar și ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m, care începând cu ora 15 se vor transforma, în zona montană a județului, în cod portocaliu.

Pentru evitarea unor evenimente rutiere nedorite, Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin recomandă conducătorilor de autovehicule care se deplasează pe drumurile din Caraș-Severin, „să adapteze permanent viteza de deplasare la CONDIȚIILE HIDROMETEOROLOGICE, la STAREA CAROSABILULUI și la NIVELUL de TRAFIC, să circule cu maximă ATENȚIE și prudență și să aibă AUTOVEHICULELE ECHIPATE CORESPUNZĂTOR PENTRU CIRCULAȚIA PE TIMP de IARNĂ. Înaintea efectuării oricărei deplasări sau pentru sesizarea unor situații legate de activitatea de deszăpezire și combaterea poleiului, îi rugăm pe participanții la trafic să se INFORMEZE asupra condițiilor hidrometeorologice și de circulație și să ne contacteze pentru DRUMURILE JUDEȚENE la tel. 0255 213212, Dispeceratul de deszăpezire și combatere a poleiului al Primăriei Municipiului Reșița 0735 450985, iar pentru DRUMURILE NAȚIONALE la tel. 0255 513131 (Caransebeș) și 0252 361451 (Orșova), precum si pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la secțiunea <<harta rutieră>>, aplicând recomandările site-ului”.