Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În această seară de la orele 21, la emisiunea „Cu drag, despre România”, la Realitatea PLUS, Alexandra Păcuraru și mulți invitați din Caraș-Severin vor discuta, fără culoare politică, despre lucrurile bune care s-au concretizat în ultimii ani în județul Caraș-Severin, în Banatul Montan și despre promovarea tradițiilor locale și a zonelor de interes turistic!

Vor fi prezenți în platoul Realitatea președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Marius Isac, alături de primari din județul Caraș-Severin precum Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane, Mihai Otiman, primarul comunei Eftimie Murgu, Brian Filimon, primarul comunei Măureni și Petru Panescu, primarul comunei Ocna de Fier, dar și nume marcante originare din județul nostru: Stela Enache, Francisc Vaștag, Valeria Arnăutu, Casian Rușeț, Ramona și Petrică Vița, Petru Puia, Marian Popovici, Mircea Taban, Sabin Păuța și Dan Mirea.

„Cu drag, despre România” este o oportunitate pentru a promova valorile și ideile bune care se pun în practică în județul Caraș-Severin. Invitații vor vorbi despre frumusețile Banatului Montan și vor face un schimb de idei benefic pentru a putea să ia anumite decizii de ordin administrativ, social și economic.

„Banatul, provincie istorică plină de tradiții și obiceiuri românești autentice, este și rămâne una dintre cele mai interesante zone folclorice ale României. Lucian Blaga spunea… „Nici una din provinciile româneşti nu are o cultură etnografică populară atât de diferenţiată ca Banatul.(…) Cultura Banatului e neapărat o cultură etnografică, anonimă, populară. Ţăranul de aici are un cuvânt prea cunoscut ca să-l mai amintim, fiind de o extraordinară mândrie locală (…) şi are, totuşi, dreptate să se socotească, într-o anumită privinţă … «fruncea»”. Județul Caraș-Severin este o zonă turistică importantă din România deoarece are ce arăta publicului, turiștilor și tuturor celor interesați să ajungă în aceste locuri de o frumusețe deosebită!“, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean.

JCS-L.A.