Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, vineri după-amiază, noile restricții care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie, în România, în contextul valului IV al pandemiei de coronavirus. Deciziile urmează să fie adoptate în ședința de Guvern!

Printre altele, masca va fi obligatorie în toate spațiile deschise și închise, iar pe timp de noapte vor putea circula doar cei vaccinați și cei care au trecut prin boală. Este interzisă organizarea nunților și a altor evenimente private.

Restricțiile care vor intra în vigoare de luni, în România, vor viza interzicerea, pentru o perioadă de 30 de zile, circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22-05, cu anumite excepții. De asemenea, se interzice activitatea operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, în intervalul orar 21-05. Activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor și la terase va fi permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00. Se interzice, pentru o perioadă de 30 de zile, organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.). Spectatorii nu mai pot participa la competițiile sportive.

Accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, va fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării. Masca va fi purtată în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

JCS-Nina Curiţa