Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Problema ambroziei a fost ridicată în ultima ședință a legislativului local, când consilierul PSD Mariana Bischof a întrebat cine mai răspunde de Legea ambroziei!

„Cine se ocupă de Legea ambroziei, Primăria sau APIA, cine?”, a vrut Bischof să afle.

Răspunsul a venit de la Marius Isac, cel care îndeplinește atribuțiile de primar, potrivit căruia Primăria a înștiințat aproape toți deținătorii de terenuri agricole, printr-o adresă, ca în termen de 15 zile să ia măsuri cu privire la ambrozie. Doar că aproape nimeni nu a ținut cont de solicitarea municipalității. „Evident, nu a luat nimeni nicio măsură, cred că nici noi, pe terenurile pe care le deținem ca și Primărie nu am apucat să tăiem chiar tot. Eu sunt unul dintre cei mai afectați de ambrozie, vă cred și vă înțeleg, e cea mai neplăcută alergie posibilă. Acum să le dăm și amendă… sunt unii care au suprafețe foarte mari, poate-i și cunoașteți, sunt deținători de terenuri care au suprafețe foarte mari”, a explicat Isac.

Consilierul PSD a revenit și i-a transmis edilului că problema e pe marginea drumului, „cum treci cu geamul deschis, lângă drum, la 50 de centimetri e ambrozie de peste 1 metru”.

„Nu știu la care străzi vă referiți dar prin oraș nu prea găsiți, doar în zonele mărginașe, gen zona mea, Racovița, în zona dumneavoastră, dl Dascălu în spatele blocului sigur nu are”, a mai adăugat Marius Isac, ceea ce l-a făcut pe venerabilul Valentin Dascălu să exclame, spre amuzamentul colegilor consilieri: „Nici nu știu cum arată!”.

Așadar, dacă dați de ambrozie și sunteți alergici, fugiți de ea cât vă țin puterile…

JCS- R.M.