Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Începe ceea ce Jurnal CS și CAON v-au anunțat în premieră încă de la jumătatea lunii februarie! Este vorba de Exercițiul multinațional SWIFT RESPONSE 24, care include și Aeroportul „Banat“ Caransebeș, acolo unde, de zile bune deja, pregătirile sunt în toi!

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, în cadrul exercițiului va avea loc una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu implicarea a aproximativ 2.000 de parașutiști din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, Aeroportul „Banat“ Caransebeș fiind folosit pentru aterizarea, alimentarea și decolarea aparatelor de zbor.

De altfel, pe aeroportul din Caransebeș au sosit de câteva zile militari germani din cadrul NATO, pregătirile fiind în plină desfășurare. În partea dreaptă a aeroportului au fost amplasate corturi de mari dimensiuni, containere metalice, cisterne, reflectoare și alte utilaje necesare bunei desfășurări a exercițiului care se va desfășura în perioada 5-24 mai. În vederea participării la exercițiu, de marți, 30 aprilie, militari și coloane de tehnică de luptă, însoțite de echipaje de poliție militară, au început să se deplaseze pe căi rutiere din țara noastră către facilitățile de instrucție cuprinse în exercițiu, printre care și Aeroportul „Banat“ Caransebeș.

JCS-Nina Curița