Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Nota maximă la BAC s-a lăsat aşteptată! 9,86, cea mai mare medie pe judeţ, a fost obţinută de un candidat de la Colegiul Naţional „Traian Doda“ din Caransebeş!

Luni, 3 iulie, în jurul prânzului, Ministerul Educaţiei a publicat primele rezultatele de la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. Pentru al patrulea an, notele obţinute de candidaţi sunt anonimizate, prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, atât în centrele de examen, cât şi pe internet, respectându-se regulamentul general privind protecţia datelor personale. Codurile individuale au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă scrisă susţinută. În acest an, pe fondul grevei generale din învăţământul preuniversitar, probele de competențe lingvistice și digitale nu s-au susținut, acestea fiind echivalate cu mediile din anii de liceu la disciplinele de examen.

În judeţul Caraş-Severin, cea mai mare medie la Bacalaureat este 9,86 şi a fost obţinută de Ionuț Birescu (foto stânga), elev la Colegiul Naţional „Traian Doda“ din Caransebeş. Acesta a fost urmat la o foarte mică diferenţă de un candidat tot de la această unitate de învăţământ, 9,85 fiind nota finală a Ancăi Stanoev (foto mijloc). A treia medie pe judeţ este de 9,80 şi a fost obţinută de o absolventă de la Colegiul Naţional „C.D Loga“ din Caransebeş, Rebeca Evangheline Fiat (foto dreapta), iar după cum arată statistica înainte de contestaţii, se pare că a fost anul cu cele mai bune rezultate pentru liceenii din municipiul de pe Sebeş şi Timiş. După rezolvarea contestaţiilor depuse, rezultatele finale vor fi comunicate vineri, 7 iulie.

JCS-Nicoleta Moraru