Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Se anunță vremuri mai bune pentru cinematograful „Tineretului” din Caransebeș.

Închis de ani buni, acesta va intra într-un amplu proces de reabilitare, după ce Consiliul Local a aprobat fondurile necesare demarării lucrărilor încă din această toamnă. Este vorba de aproape o jumătate de milion de lei, bani din bugetul local, ce vor fi folosiți pentru refacerea exterioară și interioară a clădirii monument istoric.

Vrem să reabilităm cinematograful, am tot așteptat fonduri europene sau guvernamentale, însă de fiecare dată fără succes, cred că avem vreo patru rânduri de proiecte pe la toți miniștri Culturii. În aceste condiții, am decis să rezolvăm problema cinematografului prin eforturi proprii, trebuie să amenajăm fațada, interioarele și atunci alocăm din surplusul bugetar banii necesari”, a precizat, în plenul legislativului local, primarul Marcel Vela.

În ceea ce privește proiecțiile de filme, administrația locală, prin Casa de Cultură „George Suru”, are deja o înțelegere cu o firmă din București pentru proiectarea, începând din această din iarnă, de filme 3D în Caransebeș. Cinematograful a fost construit înainte de primul război mondial, fiind la începuturile sale sediul Teatrului „Luna”.