Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Starea drumurilor din Caransebeș, mai ales a celor unde lucrează Hidroconstrucția la rețeaua de apă și canalizare, a revenit în atenția aleșilor locali. La ultima ședință, grupul PSD a reclamat calitatea diferită a lucrărilor de refacere, care în multe zone lasă de dorit.

„Cetățenii de la Nord ridică problema realizării asfaltului, adică a lucrărilor proaste după ce s-au băgat acele canalizări. Se strânge apa în fața blocurilor, nu sunt scurgerile făcute cum trebuie, găsiți o soluție. Oamenii întreabă de ce la Nord lucrările se fac în felul acesta, iar în alte cartiere se fac cu mai mare responsabilitate”, a spus Florin Bogdea (PSD), iar răspunsul a venit pe loc de la șeful Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare Caransebeș, Ion Gheorghe Ștefan, aflat în sala de ședințe: „Vă spun eu, lucrările de la Nord (cele de proastă calitate – N.R.) au fost făcute de Hidroconstrucția, SPIR a frezat și asfaltat doar o porțiune din Tudor Vladimirescu, 1 Decembrie și Spitalului”.

Și primarul Felix Borcean s-a arătat nemulțumit, la finalul ședinței, de starea drumurilor, dar a precizat că municipalitatea face tot ce-i stă în putință pentru ca infrastructura rutieră a Caransebeșului să revină în parametri normali. „A fost o problemă firească pentru Consiliul Local, și pe noi ne îngrijorează aspectul drumurilor. Cu toții știm că firma care execută lucrările este Hidroconstrucția, și noi încercăm din răsputeri să-i canalizăm spre o asfaltare cât mai riguroasă dar rezultatele sunt cele pe care le vedem cu toții. Încercăm să-i constrângem prin vizite pe teren, în unele locuri lucrările arată bine, în altele mai puțin bine, cert este că în perspectivă ne propunem asfaltarea tuturor drumurilor care arată, în acest moment, în condiții mai puțin plăcute”, a spus edilul Caransebeșului.

Până atunci însă, trebuie precizat că în noiembrie 2016, reprezentanții Hidroconstrucția dădeau ca termen final de realizare a lucrărilor 31 august 2017. Puțin probabil ca acesta să fie și respectat, și chiar dacă va fi aceasta se va face în detrimentul calității, drumurile Caransebeșului peste care a trecut Hidroconstrucția, unele din ele cu asfalt ca în palmă înainte de lucrări, fiind acum într-o stare de nedescris. Iar caransebeșenii trebuie să știe că mai au de îndurat, pentru că AquaCaraș va derula și faza a treia a proiectului de introducere a apei și canalizării, din 2018. Adică extinderea rețelei de apă pe 43 de străzi (18,1 km) și reabilitarea acesteia pe alte 108 străzi (35,3 km), în timp ce 62 de străzi vor beneficia pentru prima dată de canalizare (22,1 km) și încă 84 de străzi de o canalizare reabilitată (22,6 km).