Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Aceasta este întrebarea cea mai des adresată în ultima vreme echipei de la Acasă în Banat. Voluntarii se pregătesc pentru alte acţiuni, iar în prezent se preiau donaţii de materiale de construcţii şi diverse bunuri!

Activitatea celor de la Asociaţia Acasă în Banat nu s-a oprit. După repararea morilor de apă din judeţ, echipa de la Acasă în Banat continuă munca în sprijinul comunităţilor din cele două judeţe din Banat, Caraş-Severin şi Timiş.

Pentru că nu mai e mult până la venirea frigului, atenţia celor de la Acasă în Banat se îndreaptă acum spre familiile nevoiaşe ale căror case trebuie reparate. În aceste zile, din donaţiile şi sponsorizările primite, voluntarii preiau materiale de construcţii, mobilă, precum şi obiecte de uz casnic. Pe adresa asociaţiei, întrebarea care a fost pusă de cele mai multe ori în ultima perioadă s-a referit la momentul când se vor mai desfăşura acţiuni de voluntariat prin care casele unor familii necăjite sau ale bătrânilor singuri vor fi reparate.

„Dincolo de evenimentele de voluntariat organizate în ultimele luni, activitatea noastră în sprijinul comunităţilor, al familiilor defavorizate, continuă zi de zi. Echipa noastră continuă să preia donaţii şi sponsorizări de materiale de construcţii, mobilă (de generație mai nouă) şi alte bunuri care au valoare pentru beneficiarii noştri (frigidere, aragaze, calculatoare etc. mai puțin haine şi încălţăminte). Avem o mare bucurie când avem posibilitatea să ajutăm şi să vedem rezultate concrete în viaţa şi activitatea celor pe care îi sprijinim! Mulţi ne-aţi întrebat: «Când mai reparaţi case pentru familii necăjite?». Le pregătim, dar nu vreţi să ştiţi prin câte peripeţii trecem cu pregătirea lor! Dacă am avea posibilitatea, am ajuta mai mult şi mai bine, dar facem atât cât putem! Orice donaţie ne ajută să funcţionăm şi fără sprijinul celor care donează şi al companiilor care ne sponsorizează, ne-ar fi imposibil să ne desfăşurăm activitatea“, au arătat reprezentanţii asociaţiei.

Donaţiile de bunuri ajung exact acolo unde este nevoie, a ţinut să precizeze echipa de la Acasă în Banat, dar mai este încă nevoie de ajutor şi orice sprijin este binevenit. Pentru cei ce doresc să susţină activităţile umanitare cu donaţii, mai multe informaţii se găsesc pe pagina de Facebook a acestei asociaţii.

JCS-Nicoleta Moraru