Canalizarea, prin două proiecte în tandem - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – Investiții prin PNDL 2 și AFIR aduc confort la Bozovici și Prilipeț. Stadiul actual este de 80%!

Investiția finanțată prin PNDL 2 se ridică la 6 milioane de lei și include deopotrivă racordurile la proprietăți și stațiile de pompare, lungimea rețelei fiind de 7,5 km. Acesteia i se adaugă proiectul finanțat prin AFIR, în valoare de un milion de euro. Împreună, cele două investiții vor acoperi integral localitățile Bozovici și Prilipeț, rețeaua de la Prilipeț urmând a fi adusă prin pompare la Bozovici, la stația de epurare.

„Avem două stații de epurare care să deservească în tandem pentru că așa le-am prins. Când am accesat banii europeni, ne-au dat doar un milion de euro cu care nu puteam prinde integral nici măcar una dintre localități. Apoi, prin PNDL 2, am prins extinderea pe suprafața rămasă neacoperită de banii europeni. Așa am prevăzut două stații de epurare care, probabil, vor merge în tandem”, ne-a declarat primarul Adrian Stoicu.

Din aceeași sursă reținem că este în lucru un proiect de asfaltare pe DC 44. Pe o distanță de 5,5 km se așează strat nou de asfalt, iar piatra cubică este recuperată pentru realizarea acostamentului și accesului spre proprietăți. „Suntem undeva la 70% cu covorul asfaltic, lucrarea putând fi gata până la toamnă”, a încheiat Stoicu.

JCS-Ionel Ivașcu

FOTO: Bozovici Valea Almăjului