Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Magica Balta Caransebeș nu a reușit minunea în care spera și a ratat promovarea! „Băltăreții” au terminat sâmbătă, 25 iunie, doar la egalitate, scor 0-0, partida retur cu CSO Retezatul Hațeg, din cadrul barajului pentru Liga 3!

În tur, hunedorenii s-au impus cu scorul de 4-1, avantaj care în meciul de ieri le-a asigurat liniștea necesară pentru a face un joc exact, pe care l-au controlat de la început și până la ultimul fluier, având și cele ma mari ocazii de gol!

Gazdele din Balta Sărată au recunoscut că una e Liga a IV-a și alta e un baraj de promovare cu o echipă puternică și solidă, precum Retezatul Hațeg, cu jucători mult mai valoroși. Chiar dacă a ratat promovarea în Liga 3, Magica nu dezarmează și va încerca în sezonul viitor să-și îndeplinească obiectivul.

„Este un moment greu. Noi când am preluat echipa, în vara anului trecut, am avut la dispoziție doar patru jucători și în scurt timp a trebuit să-mi fac un lot. Ce pot să mai zic? Noi am încercat să promovăm. Sper că ne vom așeza la masa negocierilor cu conducerea și sper să se înțeleagă că pentru a face performanță trebuie mai mulți jucători de valoare. Noi avem foarte puțini fotbaliști valoroși, iar la noi a fost foarte multă muncă și ambiție. Pe parcursul sezonului ce tocmai s-a încheiat am fost o familie și așa am ajuns să câștigăm campionatul. Dar, ca să joci la baraj și să ajungi în Liga 3 este cu totul altceva. Pot spune că doar suporterii noștri au promovat în Liga 3 în urma atmosferei pe care au creat-o, iar noi am ratat barajul. Indiferent de joc și de rezultat, acești suporteri ne-au încurajat și au fost alături de noi. Le mulțumesc și îi aplaud că ne-au susținut. În tot lotul am avut doar trei jucători care au mai evoluat la un baraj. Restul sunt tineri, fără experiență și nu știu ce înseamnă un asemenea meci. Emoțiile și-au pus amprenta pe jocul lor. Sperăm ca din sezonul viitor să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat acum și sperăm să promovăm. Este păcat faptul că lipsește Caransebeșul din Liga 3. Acest oraș are nevoie de așa ceva. Avem o pepinieră frumoasă de copii la Magica Balta, dar și la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș. Din punctul meu de vedere, cei de la Progresul Ezeriș și de la Voința Lupac au fost mult mai organizați, mai inspirați, iar loturile lor au fost valoric mai bune. Au plecat de la bun început cu gândul de a promova și au reușit. Noi am plecat cu gândul de a forma o echipă, de a juca de plăcere pentru publicul din Caransebeș, dar de la o etapă la alta ne-am impus singuri obiectivul de a promova. Obiectivul l-am îndeplinit parțial, am câștigat campionatul, dar un baraj este cu totul altceva. Dacă nu ai un lot mult mai valoros, la un baraj nu prea poți să faci față contracandidatelor”, a spus, la finalul meciului de ieri, antrenorul Ion Bica.

Magica Balta: Ruicu-Kozma, B. Dragomir, Dănciulescu, Măria-Mare, Dovlete, Feneș, Drăgoi, Duțescu, M. Dragomir, Negrei, Nedelcea. Au mai jucat: Anghel, Stoichescu și Birtea. Antrenor: Ion Bica.

JCS-Ștefan Moraru