Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sesiunile de informare din cadrul campaniei de promovare a platformei de raportare a abuzurilor de pe internet www.safernet.ro au continuat în această săptămână la Liceul Vocaţional de Arte Reşiţa unde au participat 54 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a.

Ofiţerii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii le-au exemplificat elevilor cele mai frecvente forme de abuzuri care se manifestă în mediul online – furt de date personale, primirea de mesaje electronice nesolicitate sau spam, pornografie infantilă, materiale video care instigă la consum de droguri, alcool sau materiale care prezintă violenţă extremă – şi le-a fost prezentat în timp real hot-line-ul unde trebuie raportate aceste abuzuri.

„Tinerii care înţeleg eficienţa utilizării acestei platforme de raportare se bucură de protecţia anonimatului atunci când fac o sesizare“, a precizat ag. Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin. Totodată au fost popularizate metodele de sesizare a abuzurilor de pe internet (online pe site-ul www.safernet.ro, prin e-mail sau poştă) şi datele de contact utile.