Caraş-Severin, Romania

EZERIŞ – Cu bune, cu rele, mai în aşteptarea unor finanţări, mai cu bani de la bugetul local, comuna se dezvoltă pe zi ce trece. Primarul comunei Ezeriş, Ioan Rusu, este optimist în multe privinţe şi are de ce, fiindcă are multe proiecte în derulare care sunt în stadiu avansat din punctul de vedere al lucrărilor!

Este vorba de proiectul de extindere a drumului agricol Tăului, aproape de finalizare, dar şi de modernizarea şi extinderea celor două cămine culturale din Ezeriş şi din Soceni: „Pe finalizare, spune edilul comunei, avem proiectul de extindere a drumului agricol Tăului, în zona brutăriei, la Soceni, unde am prelungit acel drum pe o porţiune de aproximativ 100 m şi de o parte şi de cealaltă a drumului, în zona în care drumul traversează DN 58 Caransebeş – Reşiţa. În următoarele zile urmează să turnăm asfaltul şi să facem marcajele rutiere. Proiectul este al nostru, al primăriei, finanţat din bugetul propriu, valoarea lucrărilor fiind de 230.000 lei. Mai avem în derulare un proiect pe fonduri europene pe AFIR, măsura 7.6, cele două cămine culturale de la Ezeriş şi de la Soceni, modernizare şi extindere, în valoare de 2.500.000 lei. Lucrările sunt în stare avansată de execuţie, respectiv 70 la sută, la ambele cămine. Aproximativ 400.000 euro sunt bani europeni, iar diferenţa este acoperită de la bugetul local, 150.000 euro, aproximativ 240.000 se vor regăsi în partea de dotări“.

S-au finalizat, în schimb nişte lucrări de împrejmuire la şcolile din cele două localităţi, care au fost reabilitate încă de anul trecut, respectiv partea de infrastructură, care mai trebuia îmbunătăţită. Ca mai toate comunele, şi Ezerişul s-a adaptat nevoii de eficientizare energetică, iluminatul public fiind, în general, rezolvat cu leduri, de la 18 la 24 de waţi, urmând să mai fie montate câteva corpuri, pentru partea de prindere a acestora aşteptându-se rectificarea bugetară.

JCS-A.G.