Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Şi spunem asta pentru că astăzi au avut loc percheziţii în oraşul de pe Valea Bistrei. Mai precis, este vorba de şase percheziţii domiciliare pentru camătă. Dosarul este instrumentat de DIICOT. Potrivit IPJ Caraş-Severin, încă nu se ştie dacă sunt vizate numai persoane fizice.

Este pentru a doua oară în acest an când procurorii DIICOT fac percheziții la cămătari din Oțelu Roșu. În luna februarie, o grupare de cămătari a fost destructurată în urma unei operațiuni a DIICOT și a Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Caraș Severin. Anchetatorii au descins, atunci, în Oțelu Roșu și Poiana Mărului pentru a percheziționa casele celor trei persoane suspectate că ar fi oferit, începând cu anul 2010, împrumuturi de bani în afara sistemelor autorizate, către diverși oameni de afaceri, reprezentanți ai unor societăți comerciale din județul Caraș-Severin, pentru care ar fi perceput dobânzi lunare cuprinse între 7% și 15%. Oamenii legii au ridicat atunci aproape 220.000 de euro.

Suspecții de astăzi au fost aduși la sediul DIICOT Reșița pentru audieri!

UPDATE. Oamenii legii spun că au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară, toate la Oțelu Roșu, la adresele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de camătă. Cu această ocazie, au fost indisponibilizați peste 88.000 de lei și 3.000 de euro, bani proveniți din comiterea faptelor. Două persoane au fost conduse la audieri, față de una dintre ele fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

JCS-N.C.

1 Comment

  1. Vă întreb oare printre aceștia se află și numitul Mălaescu Dan Gheorghe cămătar suspect care locuiește în zona gai din păcate acest individ de banii gata a lăsat urme de suferință la diferite persoane suferinde în acest mic orășel , dintre care mă număr și eu , la care Poliția ia întocmit dosar penal pe vremea domnului comandant Iana …fiind trist căci am pierdut cu dreptatea mea pe drumul Justiției , rămand dezamăgit . Dumnezeu să îl pedepsească cînd îo fi Lumea mai dragă , dar mă rog ca copii lui să nu aibe parte de pedeapsa Lui Dumnezeu . Psalmul 108 ” după Biblia ortodoxă sau psalmul 109 ” după Biblia tradusă de Cornilescu să îl ajungă călăuzească în decursul vieții pe numitul Mălăescu Dan Gheorghe ca să creadă că există Dumnezeu . Amin
    Cu considerație Adrian Dunei

Adaugă comentariu