Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mai mulţi bărbaţi bănuiţi de cămătărie şi contrabandă şi zeci de martori au fost audiaţi într-un caz care a depăşit graniţa judeţului.

Joi dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Caraş-Severin au demarat cinci percheziţii domiciliare şi patru percheziţii de autovehicule, în municipiile Reşiţa şi Drobeta-Turnu-Severin, la trei bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunilor de cămătărie şi contrabandă.

Simultan, poliţiştii au organizat o acţiune în municipiul Bucureşti în urma căreia l-au prins, în flagrant delict, pe unul dintre bărbaţi, care deţinea asupra sa 240 de grame de metal ce părea a fi aur şi bijuterii din acelaşi tip de metal. În timpul percheziţiilor, poliţiştii au încearcat să identifice metale preţioase, bijuterii din aur, înscrisuri precum şi alte bunuri, provenite din activităţile ilegale de cămătărie şi contrabandă.

La sediul I.P.J. Caraş-Severin au fost conduşi trei bărbaţi, bănuiţi de comiterea infracţiunilor şi peste 50 de martori, în vederea audierii şi luării măsurilor legale. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus începerea urmăririi penale faţă de O.I.F., din Reşiţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de cămătărie, şi contrabandă, reţinând că acesta a achiziţionat ilegal bijuterii din aur, respectiv că a împrumutat, în mod repetat, sume cuprinse între 1.000-20.000 euro, percepând dobândă între 10-25% pe lună, în funcţie de suma împrumutată.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa s-a dispus extinderea cercetării penale şi confirmarea începerii urmăririi penale faţă de un alt învinuit, P.M., pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. Bancile si CEC nu ofera credit persoanelor care au varsta peste 69 de ani, persoanelor care doresc sa garanteze cu pamantul sau cu proprietatea. Conditia a doi giranti este incceptabila de societatea care se numeste moderna. Cu alte cuvinte chiar Statul prin politica sa bancara PUNE PE TAVA INFRACTORILOR oameni sarmani, cu nevoi.

Adaugă comentariu