Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Se ştie că locurile de parcare au devenit o problemă. La fel cum a devenit şi găsirea de locuri de ieşire… din parcare.A mai trecut un an, iar municipiul de pe Bârzava n-a mai văzut parcări subterane în zona centrală, însă există o serie de proiecte care aproape vor dubla numărul locurilor de parcare. Deocamdată, nevoia îl îndeamnă pe reşiţeanul de rând să găsească locuri unde să-şi parcheze maşina chiar şi acolo unde proiectanţii au făcut risipă de spaţiu. Aşa se face peste tot unde există o margine de drum sau, spre exemplu, în parcarea ecologică din spatele celor două palate administrative, pe lateralele căilor de acces suficient de generoase.

Tot în spatele Primăriei Reşiţa, în parcarea dinspre complexul comercial din Centrul Civic, din faţa Serviciului de Taxe şi Impozite, şoferii nevoiţi să-şi lase maşinile pentru câteva minute cât să-şi rezolve diverse probleme pe la instituţiile statului parchează care-ncotro. Vehiculele oprite de-a latul, blocând alte câteva parcate regulamentar, sunt la ordinea zilei. Acolo nu doar găsirea unui loc de parcare e o problemă, ci până şi găsirea unui loc ca să ieşi din ea…

Şi dacă găsirea unui loc de parcare în Centrul Civic reprezintă o adevărată aventură în timpul zilelor lucrătoare, o soluţie salvatoare a apărut nu foarte departe, în Lunca Pomostului.

Porţiunea de drum unde pe contrasens nu circulau decât tramvaie a devenit acum o adevărată mană cerească pentru cel care ajunge vânător de parcări în zonă. De fapt, municipalitatea a început asfaltarea anumitor porţiuni, crearea unor alveole şi montarea de borduri, dând astfel naştere unor locuri de parcare civilizate.

Şi totuşi, ca să ajungi la ele, trebuie să încalci legea, pentru că între şoferi şi parcări se aşterne o linie continuă dublă de toată frumuseţea. Cu alte cuvinte, odată cu demararea activităţilor de ridicare şi blocare a vehiculelor staţionate neregulamentar, şoferii care-şi lasă maşina într-un astfel de loc riscă, pentru că vor fi lăsaţi la mila poliţiştilor şi a reprezentanţilor societăţii care gestionează această activitate. În fond, călcarea liniei continue nu este justificată, din punct de vedere legal, de găsirea unui loc de parcare…

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu