Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Chiar dacă Reșița a pierdut la limită cu Slobozia, scor 0-1, antrenorul Adrian Mihalcea a lăudat jocul echipei lui Cheregi, mai ales cel din prima repriză! 

„Până la primirea golului am avut o evoluție bună și pe această cale vreau să-mi felicit jucătorii. Băieții au respectat indicațiile tactice, dar din păcate, n-am reușit să fructificăm ocaziile pe care le-am avut în prima repriză. Din păcate, acesta este fotbalul. La primul șut pe poartă, care și acela a fost deviat, s-a făcut 1-0 pentru adversar. Cred că primirea golului a fost un șoc emoțional pentru unii jucători și s-a simțit și presiunea. Trebuie să ne adunăm și să mergem mai departe. Este abia prima etapă și cred că după cum am arătat în prima repriză avem potențial să reușim să adunăm puncte. Nu s-a pus problema de o cădere fizică, ci faptul că Slobozia a introdus în teren jucători cu experiență a făcut ca direcția jocului din prima repriză să fie schimbată. Slobozia este obișnuită cu Liga 2 și pot spune că am fost surprins în mică măsură de sistemul de joc abordat de adversari. Eram sigur că va juca 4-2-3-1 sau 4-4-2 și 99% am identificat primul 11. Drept urmare, în prima repriză, Slobozia nu a fost deloc peste Reșița. Este adevărat că în unele momente s-a văzut experiența superioară a jucătorilor din echipa adversă. Mai ales după marcarea golului, Slobozia a știu să gestioneze bine momentul. Imaginea pe care o am în minte este una clară la faza golului, zidul nostru a fost spart și fix pe acolo mingea a fost deviată în poartă. Sunt convins că dacă nu am fi primit acel gol, meciul se ducea undeva înspre o remiză. Orice greșeală poate decide un rezultat, mai ales în genul acesta de meciuri echilibrate. După prima repriză sunt mulțumit de toți jucătorii și n-am ce să le reproșez. Probabil, în repriza a doua, trebuia să fim mai agresivi și să jucăm mai sus. I-am simțit aproape pe spectatori, chiar și după primirea golului și le mulțumesc pentru susținere!”, a declarat antrenorul Călin Cheregi.

Tehnicianul Unirii Slobozia, Adrian Mihalcea, a spus: „Mă bucură această victorie, mă bucură aceste trei puncte. Sincer, m-a speriat evoluția Reșiței din perioada de pregătire, am avut ocazia să văd două amicale și pot spune că a arătat extraordinar de bine. Mi-a fost teamă de acest meci și mi-am propus să nu pierd la Reșița. După prima repriză m-aș fi mulțumit cu egalul, dar repriza a doua ne-a aparținut în totalitate. S-a văzut experiența Ligii 2 pentru noi, iar calitatea individuală a jucătorilor mei în repriza a doua și-a spus cuvântul. M-a surprins Reșița cu echipa de start. Trebuie să fiu cinstit, Reșița este o echipă bună, mai ales după jocul din prima repriză. Am avut și noroc și contează enorm de mult acest aspect. Reșița nu va retrograda și mă bucur că am reușit să câștigăm, dar după a doua parte a jocului, scorul trebuia să fie mult mai mare. Chiar dacă s-a jucat pe o căldură infernală pot să spun că sunt mulțumit de joc, băieții au făcut un efort remarcabil și îi felicit pentru victorie. Ekollo, cel care a fost eliminat, a intrat foarte bine în joc, dar a avut o altercație prostească cu arbitrul. Cu siguranță că va plăti, la fel cum are primă de joc, în același fel va fi amendat pentru cartonașul roșu primit. Avem la Slobozia o stabilitate financiară și drept urmare am reușit să atragem jucători buni. Nu putem oferi salarii de 5-6 mii de euro, dar avem o liniște în jurul echipei din punct de vedere financiar. Forța grupului contează la noi. De asemenea, contează să ai și jucători de Liga 2 în echipă. Îmi doresc ca jucătorii să pună capul în contră, vreau să am câini în teren, deoarece acesta este stilul meu de a antrena. Nu sunt un antrenor care se bazează pe posesie.”

JCS-Ștefan Moraru