Caraş-Severin, Romania

ANINA – Asta datorită unei noi campanii organizate de Asociaţia Standpunkt e.V. în parteneriat cu Primăria Anina, sterilizările fiind programate la Padocul Crivina (fosta staţie de distribuţie a gazelor), în perioada 28 februarie – 1 martie 2020!

Reprezentanţii asociaţiei au explicat că sterilizarea este foarte importantă, în primul rând pentru că este impusă de Legea nr. 258/2014, nesterilizarea câinilor de rasă comună (fără pedigree) cu stăpân fiind pasibilă de amendă până la 10.000 lei.

Sunt însă multe alte considerente pentru care trebuie făcută sterilizarea. În condiţiile în care o femelă poate să nască de două ori pe ani câte 5 – 10 pui, nu e de mirare că avem toate şansele să întâlnim şi câte 25 de câini care să se învârtă în jurul unui bloc, fără să ştim niciodată cum vor reacţiona, cât de agresiv ar putea să se manifeste. Cei care deţin câini comuni ar trebui să fie interesaţi şi de sănătatea acestora, de aceea trebuie să ştie că sterilizarea scade riscul apariţiei cancerului şi a altor tipuri de boli. De asemenea, pentru a evita evadările din curte în perioada în care câinii intră în călduri, gruparea în haită periculoasă, precum şi agresiunea faţă de oameni şi câinii care merg în lesă, câinii trebuie sterilizaţi. Prima intrare în călduri a câinilor trebuie evitată, de aceea sterilizarea este recomandată de la vârsta de opt luni. Câinii aduşi pentru sterilizare vor fi consultaţi, li se vor tăia ghearele, vor fi deparazitaţi şi vaccinaţi. Pentru informaţii suplimentare, cei interesaţi pot suna la Primăria Anina – tel. 0255 240 115 sau la Standpunkt e.V. – 0757 849 291.

Sloganul campaniei este „Împreună putem reduce numărul animalelor fără stăpân, să stopăm abandonul şi cruzimea faţă de acestea!“.

JCS-Alexandra Gorghiu

Adaugă comentariu