Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Supraviețuirea lor este fascinantă, apariția lor la fel, mai ales într-un județ în care peste tot este plin de vânători!

Prezența cailor a fost sesizată de angajații Drumurilor Naționale care au grijă ca tronsonul Oravița-Crivina să fie curățat pe timp de iarnă. Admirabil este faptul că nu doar au sesizat caii ce ies în drum ca să lingă sare, ci vor avea grijă, din spusele lor, ca aceștia să fie și hrăniți.

„Colegii noștri de la SDN Caransebeș se întâlnesc tot mai des cu caii sălbătici de la Marila, zona Oraviţa, pe DN 57B. Cabalinele ies la drumul național mai ales după ce drumarii acționează cu sare, pentru combaterea poleiului. Drumarii au făcut rost de fân și, în perioada următoare, se va amenaja și o iesle, pentru a putea hrăni animalele“, spun cei de la Drumuri Naționale.

Nu știu dacă ați avut șansa să vedeți cât de frumoasă este o herghelie de cai sălbatici. Însă dacă o să o aveți, veți remarca în primul rând mândria acestor exemplare rare, acea mândrie pe care numai libertatea și sălbăticia o pot oferi…

JCS-Nina Curița

FOTO: DRDP Timișoara