Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Bogdan Zoicăreanu a pornit la drum într-o perioadă când multă lume a făcut un pas înapoi. Datorită muncii sale, zâmbetul apare pe feţele oamenilor iar problemele curente trec pe plan secund. Pentru cititorii noştri, Bogdan vorbeşte despre afacerea sa cu cadouri zurlii. Produsele personalizate sunt rodul investiţiei proprii şi a muncii deprinsă de unul singur!

15 ani a lucrat Bogdan în vânzări, după care au urmat trei ani de muncă în Germania şi apoi alţi doi ani în vânzări. Câştiga bine în vânzări dar şi stresul era mare, aşa că s-a gândit să demareze o afacere. S-a orientat spre cadouri personalizate întrucât le consideră o nişă de piaţă cu mai multe şanse de reuşită. A învăţat cum să le facă, a cumpărat cele necesare, a căutat un spaţiu şi… a venit pandemia care i-a amânat planurile. Însă vara anului 2020 a adus demararea micii afaceri. „Pentru a personaliza un produs, e nevoie de o poză cât mai clară şi de dimensiune cât mai mare. Pe lângă acest gen de produse, ofer şi obiecte făcute de mine. Realizarea acestora implică şi o parte artistică, de care se ocupă iubita mea, Olivia, căreia îi mulţumesc pentru ajutor”, aflăm de la Bogdan.

Orice început e greu iar perioada prin care trecem cu toţii îl face şi mai greu. Dar Bogdan reuşeşte să meargă înainte. Cea mai mare satisfacţie este să vadă bucuria oamenilor pentru care a personalizat ceva. Cel mai mult se bucură copiii care, prin spontaneitatea şi sinceritatea lor, îi dau energie pentru a continua. „Mulţumesc familiei pentru susţinere şi clienţilor pentru că munca mea dă roade datorită lor. Am deja clienţi fideli iar acesta e cel mai bun certificat de calitate. Îi invit să mă caute pe toţi cei care doresc să aducă o bucurie cuiva, mai ales că nu mai e mult până la Valentine’s day, Dragobete, 1 şi 8 martie. Bucuria va fi şi de partea mea”, încheie Bogdan.

Ce-şi doreşte pe viitor? Ca lumea să revină la normal iar el să-şi diversifice gama de produse personalizate. Un proverb german spune că „o bucurie împărtăşită e o bucurie dublă”. Bogdan trăieşte asta cu fiecare cadou pe care clienţii îl cumpără de la el. Când clienţii sunt copii, bucuria lor e totul…

JCS-Ionel Ivaşcu