Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – CSM Reşiţa a obţinut joi, 12 noiembrie, prima victorie pe teren propriu din această ediţie de campionat. Echipa pregătită de Alin Minteuan s-a impus cu scorul de 1-0 împotriva Concordiei Chiajna, într-un joc din etapa a X-a a Ligii 2. Unicul gol al partidei a fost înscris de Cristian Danci, în minutul 28, după o fază creată de Bogdan Szijj!

„O victorie muncită, mi-a plăcut ce am văzut. Mi-a plăcut, în primul rând pentru că asta le-am cerut de când am venit aici: să aibă determinare, să se sacrifice pentru victorie, pentru că fără asta nu ai cum să câştigi nimic. Chiar imediat după meci le-am spus acest lucru, i-am strâns în cerc şi le-am cerut să se uite unul la celălalt şi să vadă cum arată fiecare. Erau rupţi de obosiţi, erau loviţi, erau murdari pe şorturi, pe tricouri, asta înseamnă că au muncit pentru această victorie. Este bine că am ajuns să jucăm până la urmă, este normal ca punctele să se câştige pe teren şi eu mă bucur că am reuşit să facem acest lucru. Efectiv, am îmbătrânit cu un an la acest meci“, a declarat Alin Minteuan, antrenorul CSM Reşiţa, cel care astăzi a împlinit 44 de ani.

„Aveam nevoie ca de aer, ca să zic aşa, de un rezultat pozitiv, deoarece echipa noastră nu traversează o perioadă prea bună. Nu am reuşit să acumulăm puncte, şi sigur că, odată cu trecerea etapelor, lucrurile devin din ce în ce mai îngrijorătoare. În opinia mea, doar repriza a doua a fost aproape de ceea ce îmi doresc eu ca evoluţie de la echipă. Legat de amânarea meciului cu 24 de ore, am avut nişte cazuri de COVID, şi am primit o adresă de la DSP. Nu veniseră rezultatele la timp şi nu ne-au dat voie să părăsim localitatea până nu avem testele, fie ele pozitive sau negative. Erau negative, era clar că plecăm, dar până nu au sosit acele teste nu am putut efectua deplasarea, deoarece aveam interdicţie, noi mai având cazuri şi la echipa a doua, şi la echipele de juniori. Se pare că e un focar destul de mare şi, din câte cunosc, ăsta a fost motivul“, a declarat Costel Orac, antrenorul Concordiei.

CSM Reşiţa: Cobrea, Dudea, Acka, Szijj, Danci, Breşneni, Dat, Boboc, Buş, Bagherea şi Matulevicius.

În urma victoriei de azi, Reșița face 11 puncte și urcă pe locul 16 în Liga 2.

JCS-Ştefan Moraru