Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Formaţia gugulană şi-a dezamăgit încă odată suporterii, pierzând la debutul returului Diviziei A1, în faţa celor de la Phoenix Şimleu Silvaniei.

Caransebeşenii au început foarte bine şi nimic nu anunţa după primele două seturi, adjudecate la 17 şi la 24, căderea care avea să urmeze. Din setul trei însă, elevii lui Pangarov au fost aproape inexistenţi în teren, de partea cealaltă a fileului Tofan trăgându-şi efectiv echipa după el, cu servicii, atacuri şi blocaje la care caransebeşenii nu au avut replică.

Fără preluare şi pas care să pună în valoare atacul, dar cel mai grav fără atitudine în teren, gazdele au cedat următoarele trei acte la 20, 17 şi 10, arătând încă odată că nu este de ajuns doar numele pentru a câştiga o partidă.

„În primele două seturi am fost în formă dar apoi am avut probleme pe centru. Aleksic vine după o pauză în pregătire pentru că a fost răcit, nu a putut să ducă mai mult de două seturi iar Fabian va intra în programul normal de antrenament doar de luni încolo. Două seturi au fost bune, însă din cel de-al treilea i-am lăsat la conducere, au fost tot timpul în faţa noastră şi a fost foarte greu să mai recuperăm. Sper ca în meciul următor să evoluăm mai bine, trebuie să jucăm tot timpul la maximum”, a declarat la final antrenorul Banatului, Dimitar Pangarov.

În tabăra Şimleului, bucurie mare după cele două puncte obţinute, care-i aduc mai aproape pe sălăjeni de intrarea în play-off. „Am crezut şi la 0-2, am încredere în echipa mea, am pregătit destul de bine meciul în această săptămână, ştiam că cei de la Caransebeş sunt o echipă foarte puternică, nici locul nostru, nici al lor, în clasament nu sunt chiar adevărate. Din setul 3 am dat mai bine cu serviciul şi ne-au intrat foarte bine atacurile pe extreme. Toată echipa a jucat extraordinar, sunt foarte mulţumit şi de rezultat şi de munca arătată în teren”, ne-a spus şi tehnicianul Şimleului, Ovidiu Teuşan.

După cea de-a zecea înfrângere din acest sezon, Banatul Caransebeş rămâne pe penultimul loc al Diviziei A1, cu doar zece puncte, iar etapa viitoare merge pe terenul celor de la CSM Bucureşti, echipa de pe locul 5.