Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deja sunt 62 de locuri de muncă pentru cei 139 de absolvenți ai promoției 2024, dar și pentru ceilalți cărășeni interesați de angajare!

O primă șansă de angajare este oferită atât celor 139 de cărășeni care au pus punct studiilor și nu și-au găsit de lucru, cât și oricărei persoane care-și dorește un (nou) loc de muncă. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin organizează o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți, în data de 11 octombrie, de la ora 9.00, doar la Reșița, în sala Campus Café, a Centrului Universitar al UBB, situat în Piața Traian Vuia nr. 4.

În clipa de față, din cadrul promoției 2024, figurează ca având calitatea de absolvenți în evidențele AJOFM Caraș-Severin un număr de 139 de cărășeni, dintre care 63 sunt fete. Din acest total, majoritatea vin de pe băncile liceelor (130, dintre care 58 de fete). Mai sunt trei absolvenți de școli profesionale (dintre care două fete), patru de școli postliceale (dintre care două fete), precum și doi cu studii superioare – un băiat și o fată. Restul absolvenților, fie și-au găsit deja de lucru, fie nu s-au înscris în sistem pentru a beneficia de indemnizația de șomaj sau de celelalte drepturi oferite de legislație.

Oferta de locuri de muncă anunțată deja cuprinde 62 de posturi vacante, dintre care 4 sunt pentru absolvenții de studii superioare. Astfel, sunt 3 posturi de economist și unul de inginer tehnolog. Pentru restul, sunt disponibile 58 de locuri vacante pentru: confecționer îmbrăcăminte, lăcătuș mecanic, agent transport, operator CNC, centralist, sudor MIG-MAG, borwerghist, dispecer hidroamenajare, strungar, agent de asigurare, agent de vânzări, agent securitate, ajutor bucătar, asamblator montator tâmplărie PVC, asistent manager, asistent medical generalist, bucătar, electrician, inspector asigurări, lucrător comercial, maistru, manipulant marfă, operator introducere și validare date, operator mase plastice, ospătar, stivuitorist și supervizor electric.

„Scopul principal al bursei locurilor de muncă pentru absolvenți îl reprezintă facilitarea întâlnirii cererii cu oferta de pe piața muncii din județul Caraș-Severin. Pe de o parte, șomerii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor fi sprijiniți să-și găsească un loc de muncă pe măsura pregătirii și experienței lor profesionale, iar, pe de altă parte, agenții economici pot să selecteze și să angajeze personalul de care au nevoie. Bursa se adresează atât absolvenților instituțiilor de învățământ promoția 2024, cât și altor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.“, informează organizatorii.

Angajatorii doritori să participe la târgul de joburi trebuie să se înscrie completând un formular cu oferta de locuri disponibile, ce poate fi transmisă agenției până în ziua anterioară evenimentului (Anexa nr.1a la Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 cu privire la locurile de muncă disponibile, pe adresa de e-mail [email protected]). Confirmarea participării la bursă se poate face și telefonic, la nr. 0255/212160, de unde pot fi obținute și informații suplimentare. Participarea la eveniment este gratuită, atât pentru angajatori, cât și pentru cei care își caută un loc de muncă.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu