Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consiliul Judeţean are mai puţini bani pentru drumurile judeţene decât anul precedent, dar cu toate astea nici un proiect în derulare nu va fi stopat.

Bugetul total al Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin pentru anul 2020 este de 126.715.000 lei. Din această sumă, 12 milioane vor fi alocate din sumele defalcate din colectarea TVA-ului, iar două milioane vor fi alocate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. Cheltuielile de funcţionare şi de personal al DDJ CS se vor cifra la 3 milioane de lei în 2020.

„Bugetul total al Consiliului Judeţean a scăzut faţă de anul trecut, de la 283 de milioane la 236 de milioane, însă am reuşit să asigurăm banii necesari pentru proiectele existente. Suma de două milioane de lei alocată din bugetul CJ va fi folosită pentru lucrări de întreţinere ale drumurilor judeţene. Scăderea de la 283 milioane lei la 236 milioane le este cauzată, în principal, de diminuarea sumelor alocate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, de la 16,8 milioane lei la doar 4 milioane lei, a sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, dar și a acelora pentru finanțarea cheltuielilor privind finanțarea drumurilor județene și comunale. Deși bugetul este mai mic față de anul trecut, am asigurat sumele necesare pentru continuarea tuturor lucrărilor de investiții, este vorba despre banii pentru continuarea lucrărilor prin PNDL I și II. Pentru toate drumurile județene aflate sub aceasta forma de finanțare sunt, în acest moment, încheiate contractele pentru execuția lor“, a declarat Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean.

JCS-Flavius Militaru

5 Comments

  1. Sa inteleg ca drumul Bozovici-Dalboset ramane peticit de la crucea Gârboțului pana la Dalboşeț???
    Nu stiti decat sa fusariti lucrurile. Nu sunteti capabili sa fuceti un lucru la bun sfarsit. De la Bozovici la Lãpuşnic ati asfaltat doar jumatate din drum …
    Vai de capul vostru de impotenti.

    • Dacă nu are bani de ce sunt „impotenți”? Tu ce ai face, în afara de a da din fleanca pe nett?

Adaugă comentariu