Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Prima ediție a Cupei Laura Rus a fost câștigată de Real Craiova.

După ce a smuls ropote de aplauze pe stadioanele lumii, bocșeanca Laura Rus a pus în practică o idee mai veche, organizarea unui turneu de fotbal feminin în orașul natal. Prima ediție a Cupei Laura Rus a adunat la start, la sala de sport din Bocșa, patru echipe, din Reșița, Timișoara și Craiova. În deschiderea competiției, a avut loc un meci demonstrativ între echipa de Superligă, CFR Timișoara, și o echipă în care au evoluat Laura Rus și prietenele sale. Driblingurile de mare finețe, pasele pe măsură, golurile spectaculoase au încins atmosfera în cocheta sală de sport din Bocșa. Protagoniste au fost apoi fetele de la Banat Girls Reșița (cu două echipe), CFR Timișoara și Real Craiova. Într-o atmosferă destinsă, s-a jucat fotbal cu zâmbetul pe buze, fetele s-au bucurat de o zi specială, în care au fost în centrul atenției, prin sportul rege, practicat cu atâta pasiune de micile sportive prezente la competiție.

Au fost partide viu disputate, în spirit de fair-play, unele pline de suspans, iar prima dintre ele a fost decisă la loviturile de departajare. Iată rezultatele înregistrate: CFR Timișoara – Banat Girls Reșița I 5-4 (după lovituri de departajare), Real Craiova – Banat Girls Reșița II 4-2; Banat Girls Reșița I – Banat Girls Reșița II 3-6 (finala mică); Real Craiova – CFR Timișoara 3-2 (finala mare). Pe lângă trofeele pentru echipe, cupe, diplome, medalii, au fost acordate și distincții individuale: Raluca Rotaru (CFR Timișoara) – cel mai bun portar; Roberta Dinulescu (Real Craiova) – cea mai tehnică jucătoare; Ariana Popuța (CFR Timișoara) – cea mai tânără jucătoare; Denisa Burdan (Banat Girls Reșița) – golgheter. Pentru a da greutate competiției, la turneu a arbitrat cunoscuta Alina Peșu, alături de cărășenii Ana Maria Glogovicean și de Claudiu Trif.

Alături de cea care a dat numele competiției, Laura Rus, s-au mai implicat în organizarea acestui turneu Primăria Orașului Bocșa, Consiliul Local Bocșa, Casa Orășenească de Cultură Bocșa (prin neobositul Dan Liuț), Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.