Caraş-Severin, Romania

Alimente proaspete, foc de lemne, aer proaspăt şi băuturi din cele mai alese au atras, sâmbătă, în jur de 100 persoane, în staţiunea Secu, care a fost învăluită de mirosurile apetisante şi fumul gros de la focurile de sub ceaunele concurenţilor înscrişi la concursul de gătit în aer liber.

Pe o vreme însorită, bucătari profesionişti, dar mai ales amatori şi-au încercat forţele şi talentul pentru a-i impresiona pe cei trei membrii ai juriului.

Încă de dimineaţă, înarmaţi cu oale, cratiţe, ceaune, ustensile de bucătărie, ingrediente şi cu „mult talent”, bucătarii „în aer liber” şi-au luat în primire standurile, în încercarea lor de a-şi dovedi măiestria în prepararea felurilor înscrise în concurs, sub privirile pofticioase ale susţinătorilor şi jurnaliştilor.

Spre orele prânzului, aerul încărcat cu mirosuri delicioase, a luat pe sus nasurile celor prezenţi, care au aşteptat cu nerăbdare ca membrii juriului să termine degustarea şi notarea fiecărei echipe concurente.

Cei trei norocoşi membri ai juriului au luat în calcul nu numai gustul mâncării şi prezentarea produselor în forma finită, ci şi dexteritatea concurenţilor, aspectul standurilor şi out-fitul acestora. Dată fiind diferenţa foarte mică între concurenţi, juriul a deliberat cu greu.

Locul întâi a fost adjudecat de echipa „Hantării“ – echipa poliţiştilor de frontieră din Moldova Nouă – care au promis că vor organiza următorul concurs de gătit, au impresionat juriul cu o tocăniţă vânătorească. Locul doi a revenit „Burtoşilor”, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J Caraş-Severin, care au preparat tot o mâncare vânătorească.

Locul trei a fost obţinut de echipa “SC Rotisorul SRL” (Serviciul de Investigare a Fraudelor) care au prezentat juriului pui la rotisor şi friptură.