Breteaua de lângă Mociur Mall dă drumul tramvaiului - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mociurul iese din zona gri, devenind punctul cheie al dezvoltării urbane! În acest sens, consilierii reşiţeni au votat amenajarea de parcări aferente arterei de circulaţie prin Mociur, în contextul în care pe acolo va fi deviat traficul rutier – inclusiv autobuzele şi traficul greu – odată ce în oraş vor începe spărturile pentru tramvai.

Primarul Ioan Popa a vorbit despre minunea urbană cu AquaPark, mall şi zone rezidenţiale, inclusiv construirea centrului multimedia de vizavi, pe locul vechiul bazin olimpic din Lunca Pomostului.

Municipalitatea a obţinut deja masterplanul zonei Mociur de la dezvoltatori, cu tot ce înseamnă infrastructură rutieră, iar autoritatea locală poate da drumul arterei pe acolo. Vor exista şi interconectări cu cele două artere de circulaţie din Lunca Pomostului, momentan prin două poduri rutiere, unul în amonte, altul în aval de actuala pasarelă de peste Bârzava, dintre care unul urmează traseul străzii Moise Groza de la Poliţie.

Când va fi dată circulaţiei, noua arteră va trece prin fostul UCMR Turnate, apoi va merge paralel cu calea ferată, în zona CET-Prescom, va trece pe lângă barieră şi va ajunge până la Casa de Cultură. Pentru fluidizarea traficului, vor fi amenajate şi două sensuri giratorii. Iar pentru că autobuzele nu vor putea coti prea uşor în intersecţia semaforizată din colţul Casei de Cultură, primarul Ioan Popa spune că s-a gândit inclusiv la demolarea unuia dintre edificiile din zonă, dacă va fi necesar. Vor fi porţiuni cu două benzi pe sens, spaţiu verde şi piste de biciclete. În plus, în zona Gării de Sud, două cantoane CFR ar putea fi demolate, pentru ca acolo circulaţia să se poată face pe două benzi.

JCS-A.M.