Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Felix Borcean a mulțumit consilierilor locali, inclusiv celor liberali, pentru că au dat undă verde demarării investiției la „Fântâna lui Oprea”!

Dezbaterile au început cu o întrebare care arată că, uneori, unii din consilierii locali, de data aceasta Petru Schinteie, nu prea au cunoștință de cauză despre subiect: „Aveți aviz de descărcare arheologică de la muzeu?”. „Păi de ce? Fântâna e edificată, nu ne trebuie descărcare”, a fost răspunsul primarului Felix Borcean.

S-a discutat apoi despre valoarea investiției, mai mare decât se așteptau finanțiștii municipalității. „Ați văzut devizul de la fântână, prețurile au luat-o razna. Vă spun sincer, mă așteptam undeva la 200 de mii de lei, devizul e de 350 de mii, trebuia să scot de undeva acești bani. Am diminuat sumele de la alte poziții”, a spus și directorul economic Marius Preda, completat de edilul Borcean: „Până găsim constructorul, prețurile ar putea să crească și mai mult”.

Liberalii au încercat, timid, amânarea proiectului de hotărâre, pe motiv că documentația le-a fost prezentată cu doar câteva minute înainte de ședință, însă tot primarul Felix Borcean i-a lămurit că așa ceva e exclus, pentru că amânarea ar însemna alte luni pierdute. „Nu putem, dacă amânăm pierdem toate avizele și trebuie să o luăm iar de la capăt. Și așa o tărăgănăm de un an. Proiectul e frumos, Cultura a venit cu soluțiile, avizul e pe baza soluțiilor date de ei, chiar nu mai are ce comenta nimeni”, a explicat Borcean, argumente care i-au făcut pe cei din grupul liberal să-și schimbe poziția și să voteze proiectul, ceea ce înseamnă că se poate demara licitația pentru găsirea unui constructor care să modernizeze fântâna din centrul Caransebeșului.

La finalul ședinței, primarul Felix Borcean a apreciat decizia consilierilor locali în cazul fântânii, mai ales că, din cauza concediilor, cvorumul pentru ședință s-a făcut la limită. „Le mulțumesc tuturor consilierilor locali prezenți la ședință pentru votul dat pentru implementarea unor proiecte, dar în special pentru cel care privește fântâna din centru. Am observat o ezitare la grupul liberal, dar, finalmente, statutul de consilier local a învins politicul. Felicitări, doamnelor și domnilor!”, au fost cuvintele cu care edilul a salutat faptul că ordinele de partid au fost lăsate, de această dată, în plan secund.

JCS-R.M.