Caraş-Severin, Romania
CARANSEBEȘ – Este vorba de lucrările de extindere sau înlocuire a rețelelor de apă și canalizare, realizate prin proiectul AquaCaraș, finanțat pe POIM!
Primarul Felix Borcean, directorul AquaCaraș, Gheorghe Filipescu și reprezentanții constructorului au stabilit astăzi, la sediul Primăriei Caransebeș, modul în care se vor derula lucrările, pentru ca acestea să-i afecteze cât mai puțin pe locuitorii municipiului. Discuțiile s-au axat pe prioritizarea străzilor unde va interveni AquaCaraș, în funcție de proiectele depuse pe fonduri europene sau guvernamentale de către primărie și pe modul de lucru și eliberarea permiselor de spargere astfel încât cetățenii să fie cât mai puțin afectați și disconfortul să fie cât mai redus. Astfel, se vor elibera permise de spargere pe tronsoane, iar lucrările începute vor fi duse la bun sfârșit înainte de a se începe spargerea altor străzi. În același timp, executanții lucrărilor vor utiliza metode alternative (foraj dirijat), acolo unde calitatea asfaltului este bună, iar refacerea se va face pe o suprafață mai mare decât suprafața de intervenție, astfel încât să nu mai existe situații în care să se formeze denivelări și șanțuri în asfalt.
„Discuția de astăzi a fost una productivă, mizez pe seriozitatea constructorului care a câștigat licitația și care cred că își dorește să facă niște lucrări de calitate, într-un termen cât mai scurt, pentru a diminua disconfortul produs populației. De asemenea, rog cetățenii să înțeleagă că în următoarea perioadă vor exista zone în care circulația se va desfășura mai greu, cu restricții, din cauza lucrărilor. În paralel cu aceste lucrări vom începe asfaltarea și dalarea unor străzi și trotuare din fonduri guvernamentale, europene și din bugetul local, însă aceste lucrări nu pot începe decât după ce pe străzile respective va fi introdusă rețeaua de apă și canalizare. Ne dorim să fim cât mai eficienți și lucrările pe care le vom face să fie de calitate, pentru a nu mai fi nevoiți să intervenim și să spargem din nou străzile. Vă mulțumim pentru înțelegerea de care veți da dovadă!”, a precizat primarul Felix Borcean la capaătul discuțiilor cu AquaCaraș și constructorul desemnat pentru Caransebeș.
Punctual, pentru Caransebeș, lucrările înseamnă reabilitare reţea distribuţie apă potabilă – 30,1 km, extindere reţea distribuţie apă potabilă – 6,7 km, extindere reţea de canalizare – 8,5 km și reabilitare reţea de canalizare 15,4 km. Lucrările vor fi realizate de asocierea S.C. ERBAȘU EDIL CONSTRUCT S.A. – S.C. ART CONSTRUCT TIMIS S.R.L. – S.C. CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. Perioada de execuție a lucrărilor este de maximum 20 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
JCS-R.M.