Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Declarația actualului edil al Caransebeșului a venit după ce fostul primar, senatorul Marcel Vela, a precizat în mai multe ieșiri publice că acel credit de două milioane de euro, pentru asfaltarea unor străzi, ar fi reprezentat o povară pentru municipiu. Potrivit lui Felix Borcean, situația este totuși puțin diferită față de cea prezentată de Vela.

„Am văzut o latură care poate părea adevărată, dacă nu se cunoaște realitatea. Acele sume nu erau neapărat cele pe care le-am fi accesat. Un calcul simplu arată că cele patru străzi pe care le-am asfaltat acum le-am asfaltat cu puțin sub 100 de mii de euro. Nu contest ceea ce a afirmat dl președinte Vela, că ar fi fost o povară creditul. Într-adevăr, era o povară dacă accesam două milioane de euro pe 20 de ani, chiar era o povară. Cred eu că din două milioane de euro, asfaltam jumătate din Caransebeș, nu doar cele nouă străzi prinse în proiectul cu care am venit în Consiliul Local”, a explicat primarul Borcean.

Acesta a recunoscut că a discutat cu fostul primar de credit, iar Vela nu s-a arătat încântat de idee. Borcean a fost însă de acord că poate nu era momentul pentru accesarea creditului. „Probabil nu era momentul pentru credit, sunt total de acord. Am discutat cu dl Vela, într-adevăr dânsul nu a fost încântat, mi-a spus <<eu n-aș face așa>>, dar nu înseamnă că a dat cu pumnul în masă și a spus <<nu faci așa>>. Iar la modul cum s-a schimbat situația financiară, cu rectificările de la orizont, nu eram nebun să iau două milioane credit, credit care, totuși, putea fi acceptat, ieșeam elegant ca partid”, a precizat edilul Caransebeșului, care a reamintit și că, în anii trecuți, municipalitatea a mai luat un credit de un milion de euro, pentru campus, care se achită și acum.