Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Prezent duminică la Caravana ElectRoMania, primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a vorbit și despre proiecte „verzi” ale municipalității, care implică mijloace de transport electric!

Astfel, prin două proiecte de mobilitate urbană, în Caransebeș vor ajunge, chiar din acest an, cinci autobuze electrice și două microbuze electrice, destinate atât transportului public de călători, cât și transportului elevilor. „Încercăm pe transportul public, știți foarte bine că avem două axe de finanțare care prevăd autobuze și microbuze electrice, dar și stații de încărcare a vehiculelor electrice. Pe lângă transportul ecologic cu bicicleta și pistele de biciclete, o să avem în parcul auto acesta electric șapte mijloace de transport electric care vor deservi atât populația Caransebeșului, cât și populația din Turnu Ruieni și Buchin.”, a explicat Borcean.

Potrivit edilului, chiar și parcul auto al primăriei s-ar putea înnoi cu mijloace de transport electric, de origine autohtonă sau străină: „Chiar și noi, ca administrație locală, am făcut niște demersuri, împreună cu Dacia, să avem în parcul auto niște mașini electrice, să vedem dacă se vor concretiza. Oricum, în anii următori, vom recurge și noi la înlocuirea parcului auto cu astfel de mașini, fie că sunt autohtone, fie mărci străine!”

JCS-R.M.