Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Deși edilul Caransebeșului a spus în repetate rânduri că Piața Gugulanilor rămâne închisă în condițiile pandemiei de Covid-19, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis altfel, ceea ce înseamnă că principala piață din Caransebeș se va redeschide! Era, de altfel, singura piață agroalimentară din Caraș-Severin închisă!

Întrunit într-o ședință extraordinară, CJSU Caraș-Severin a decis că, având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale, toate unitățile administrativ-teritoriale vor asigura activitatea piețelor agroalimentare, evident cu anumite condiții.

Spre exemplu, primarii și șefii de piețe sunt obligați să organizeze activitatea de vânzare a produselor astfel încât să se păstreze o distanță socială între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători, iar comercianții și producătorii trebuie să poarte mănuși și măști.

Polițiștii, jandarmii și cei de la Protecția Consumatorilor vor verifica de mai multe ori pe zi respectarea condițiilor de desfășurare a activității de vânzare, iar în cazul în care prevederile ordonanțelor militare nu sunt respectate, persoanele vinovate vor fi sancționate imediat.

Primăria Caransebeș a transmis deja celor de la Piața Gugulanilor decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin pentru punerea în aplicare.

Piața Gugulanilor se va redeschide de miercuri, 8 aprilie!

„De miercuri se redeschide piața. Programul va fi redus, după cum urmează: luni-vineri 8-17, sâmbătă 8-15, duminica închis. Producătorii și comercianții vor respecta deciziile prevăzute în ordonanțele militare, adică vor avea mască și mănuși. Nu vor sta unul lângă altul la mesele din piață. Pe această cale, insistăm asupra faptului că și cumpărătorii trebuie să respecte deciziile privind distanțarea socială, adică să nu se adune în grupuri de persoane, să păstreze o distanță de minim 1,5 metri între ei și să poarte mască. Între orele 11-13 au prioritate în piață persoanele cu vârsta de peste 65 de ani”, a declarat Luminița Verdeș, reprezentanta Serviciului Public „Piața Gugulanilor”.

JCS-R.M.