Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Deși edilul Caransebeșului a spus în repetate rânduri că Piața Gugulanilor rămâne închisă în condițiile pandemiei de Covid-19, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis altfel, ceea ce înseamnă că principala piață din Caransebeș se va redeschide! Era, de altfel, singura piață agroalimentară din Caraș-Severin închisă!

Întrunit într-o ședință extraordinară, CJSU Caraș-Severin a decis că, având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale, toate unitățile administrativ-teritoriale vor asigura activitatea piețelor agroalimentare, evident cu anumite condiții.

Spre exemplu, primarii și șefii de piețe sunt obligați să organizeze activitatea de vânzare a produselor astfel încât să se păstreze o distanță socială între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători, iar comercianții și producătorii trebuie să poarte mănuși și măști.

Polițiștii, jandarmii și cei de la Protecția Consumatorilor vor verifica de mai multe ori pe zi respectarea condițiilor de desfășurare a activității de vânzare, iar în cazul în care prevederile ordonanțelor militare nu sunt respectate, persoanele vinovate vor fi sancționate imediat.

Primăria Caransebeș a transmis deja celor de la Piața Gugulanilor decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin pentru punerea în aplicare.

Piața Gugulanilor se va redeschide de miercuri, 8 aprilie!

„De miercuri se redeschide piața. Programul va fi redus, după cum urmează: luni-vineri 8-17, sâmbătă 8-15, duminica închis. Producătorii și comercianții vor respecta deciziile prevăzute în ordonanțele militare, adică vor avea mască și mănuși. Nu vor sta unul lângă altul la mesele din piață. Pe această cale, insistăm asupra faptului că și cumpărătorii trebuie să respecte deciziile privind distanțarea socială, adică să nu se adune în grupuri de persoane, să păstreze o distanță de minim 1,5 metri între ei și să poarte mască. Între orele 11-13 au prioritate în piață persoanele cu vârsta de peste 65 de ani”, a declarat Luminița Verdeș, reprezentanta Serviciului Public „Piața Gugulanilor”.

JCS-R.M.

8 Comments

  • Un om destept: ce sa zic; bine ca nu est tu presedine; tu crezi ca trebuie sa mancam numai gunoaile din magazine; iar taranii nostri oropsiti sa crpoe, rusine sa/ti fie, m fara de inima.In magazinele inchise te
   poti duce.:(

   • Poate mai inveti si tu limba romana inainte sa debitezi tampenii. Asta daca tot o dai in patriotisme de 2 lei. Esti de o naivitate grava daca ai senzatia ca piata se redeschide pentru ‘taranii nostri oropsiti’. Spor la cumparat din noul focar de COVID din Caransebes!

   • Alexandru Popescu Reply

    Mă bucur că s-a luat decizia de deschidere a pietei și sa demonstrat incompetența primarului, căci dacă te doare piciorul nu îl tai ci îl tratezi. Se pot lua destule măsuri de ordine publică și dezinfecție dacă se dorește. Negativiștii pot să nu vină la piață, să nu se „infecteze” să-l ia pe primar și ei să meargă la magazin că acolo sunt în siguranță , s-a demonstrat zilele trecute la un magazin din oraș. FELICITĂRI comitetului județean pentru situații de urgență, și RUȘINE primarului pentru incompetentă și dispreț pentru o mare parte din cetățenii orașului și producători. RUȘINEEE…

 1. Pe lângă faptul ca, personal consider, este o greșeală redeschiderea pieței, lucrurile nu vor putea fi ținute sub control niciodată în ce privește distanțarea socială, va fi un haos general. Si, „in altă ordine de idei” (citând un mare clasic in viață), atât de urât se văd bătăliile astea din interior, contradicțiile astea…

  • Absolut. Se vor tine ‘sub control’ la fel ca in celelalte locuri din oras: imbulzeala de batrani intre orele 11-13 lasata la liber in timp ce 2-3 agenti se plimba agale prin centru.

 2. Emil Gradinaru Reply

  Auzi,dar la producatorii nostri agricoli nu te gandesti un pic „omule” ?
  Nu vorbesc de bisnitarii din piete ca aia n-au ce cauta acolo ci de producatorii care vand direct si care risca sa le putrezeasca tone de legume proaspete pentru ca s-a trezit un zmeu sa inchida el piata…
  Si stai linistit(a) ca,daca e sa te imbolnavesti de covid,te imbolnavesti si in spital sau la locul de munca, nu doar la piata.
  Fiti isteti si mancati produse de sezon de la producatorii locali ,nu de alta dar,cand nu va mai veni papica de afara,o sa ii cautati !

Adaugă comentariu