Borcean despre organigramă: Cineva joacă murdar! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Edilul municipiului de pe Timiș și Sebeș a avut un mesaj foarte clar pentru cei care au încercat un șantaj la organigrama Primăriei: se poate schimba și foaia!

Noua organigramă a Primăriei Caransebeș, propusă de primarul Felix Borcean, a stârnit deja discuții, chiar înainte de a fi dezbătută de consilierii locali în ședința de la finele lunii ianuarie. Și cum poate puțini se așteptau, discuțiile au apărut cu cei care, teoretic, sunt susținătorii edilului, adică cei de la Pro România și PSD. Dacă în cazul primilor, nemulțumirea ar fi apărut din cauza atribuțiilor pe care le are viceprimarul Bebe Pasere, în cazul social-democraților totul ar fi plecat de la un sediu de partid, PSD dorind actuala locație a liberalilor, mutare care stă în pixul lui Borcean.

Într-un interviu acordat unui post local de televiziune din Caransebeș, edilul s-a declarat convins că organigrama va trece, dar are suspiciuni că cineva joacă murdar și încearcă crearea unor enclave în Primăria Caransebeș. Mai mult, Borcean este de părere că 80 la sută din consilierii locali nici nu înțeleg mecanismul organigramei și aceștia nici măcar nu ar trebui să-și dea cu părerea în această chestiune.

„Am auzit ba că viceprimarului nu i-ar conveni, că el nu conduce, sau city managerul, nu scrie niciunde că trebuie să conducă viceprimarul. Tot timpul mi-am dorit o echipă dar când cineva derapează, își dorește mai mult, își dorește totul, nu se poate, nici eu nu-mi doresc totul. Și auzisem tot felul de… că eu nu am asta, că nu e stipulat foarte clar ce atribuțiuni are cutare sau cutare, am spus asta e treaba mea, nici nu discut și nici nu negociez cu nimeni. Nu înțeleg nici de ce ar trebui votată de consilieri, sunt convins că 80 la sută din ei nu înțeleg mecanismul organigramei, eu, primar, îmi organizez munca în Primărie. Am constatat că reprezentantul PRO România în comisia de specialitate de la Consiliul Local, nu a semnat la comisie această organigramă, pentru el nu e-n regulă organigrama. De ce n-ar fi în regulă pentru dl Corduneanu organigrama? N-am înțeles. A, că sunt grupuri, interese politice din Primărie, că cineva s-a dus să se plângă că nu-i convine că a fost retrogradat sau este foarte posibil să nu mai lucreze în Primărie, tu ca partid nu aperi neperformanța”, a precizat primarul Caransebeșului. Acesta a adăugat că nici nu ar fi trebuit să discute cu Bebe Pasere și Florin Bogdea organigrama, normal fiind ca primarul să-și creioneze funcționalitatea echipei cu care lucrează. Iar pe cei ce joacă murdar, Borcean i-a avertizat: se poate schimba și foaia.

„Eu nici nu trebuie să am vreo discuție pe organigramă cu Pasere și Bogdea, ei au fost girați de mine. Eu nu am avut nicio promisiune în campanie, nici față de PSD, și cu atât mai puțin față de Pro România. Ceea ce mă deranjează pe mine e că simt așa, caută cu obstinație o putere separată a fiecăruia, cumva o enclavă în Primărie pe care cineva să o controleze. Nu se poate așa ceva, nu poți să scoți anumite segmente din Primărie și să zici astea sunt doar ale mele. Nici nu are rost să-ți arăți mușchii la o organigramă, organigrama nu ar trebui să fie un element de șantaj. Nu concep ca organigrama să fie un punct de cotitură în relația dintre mine, viceprimar sau city manager, că dacă e așa se poate schimba și foaia. N-am emoții, sunt convins că va trece organigrama, dar mă deranjează că au fost discuții și asta îmi creează mie suspiciunea că cineva joacă murdar și nu o să accept lucrul acesta, le transmit foarte clar”, a concluzionat primarul Caransebeșului.

Ce va fi, aflăm vineri 29 ianuarie, când e programată ședința Consiliului Local!

JCS-N.C.