Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E concluzia primarului Caransebeșului, după ce doar într-o zi au fost aprobate nouă proiecte depuse de municipalitate pe PNRR. La acestea se adaugă altele aprobate deja pe același PNRR, pe „Anghel Saligny” sau la CNI!

În total, 26 de proiecte de aproape 130 de milioane de lei, despre care au vorbit primarul Felix Borcean și directorul executiv al municipalității, Liviu Jigoria-Oprea. Edilul și-a felicitat echipa care a lucrat la aceste proiecte. „Munca cea consistenta s-a produs în birourile din primărie. În sfârșit, directorul Liviu Jigoria-Oprea își vede visele împlinite, toate zbaterile acestea din ultimii 2-3 ani de când coordonează echipa de la Proiecte. Mă bucur pentru ei, pentru că au trecut prin neîmpliniri, așteptări și până la urmă munca aceasta consistentă pe care au depus-o a dat roade, îi felicit pe toți cei din echipă. Dacă facem un bilanț, în Caransebeș vin câteva zeci de milioane bune de euro, dar ca să facem o comparație, sunt aproape trei bugete ale primăriei care vin doar din bani europeni sau guvernamentali pe axele de finanțare unde noi am depus proiecte.Încă o dată, felicitări!”, a spus Felix Borcean.

Acesta a fost completat de directorul executiv Liviu Jigoria-Oprea, care a punctat pe scurt proiectele deja aprobate, dar și cele la care se lucrează acum pentru a se obține alte finanțări: „Avem 26 de proiecte în derulare, aprobate pentru care așteptăm semnarea contractului de finanțare, ori în faza de clarificări. Pe PNRR am primit finanțare pentru eficientizarea energetică a unor blocuri, a școlilor generale 2 și 8, a internatului de pe Popeea, a Grădiniței PP4, a Liceului Decebal, Biblioteca a fost redepusă și sperăm să primim finanțare. Acum răspundem la clarificări, la Fondul pentru Mediu, în cazul Liceului Dacia și al iluminatului public. Avem bazinul de înot care sperăm chiar anul acesta să fie depus de CNI la licitație și să înceapă de anul viitor construcția, avem bază sportivă la Balta Sărată și creșa din Racovița unde așteptăm să primim proiectul tehnic ca să putem elibera autorizația de construire. Tot pe PNRR sunt în faza de clarificări insulele ecologice pentru deșeuri și lucrăm cu Consiliul Județean pentru un centru de colectare pentru deșeuri reciclabile. Și chiar în acest moment, colegii mei lucrează pentru a depune un proiect tot pe PNRR, pentru spital, privind infecțiile nosocomiale, ce va implica achiziționarea de aparatură medicală”.

Acestora li se adaugă alte trei proiecte aprobate miercuri, în valoare totală de peste 17 milioane de lei: achiziția de autobuze electrice, în parteneriat cu Primăria Buchin și Primăria Turnu Ruieni, achiziția a 10 stații de reîncărcare vehicule electrice și achiziția de sisteme inteligente de transport pentru cele patru autobuze electrice. Pentru toate aceste proiecte, primarul Felix Borcean speră să se găsească și constructorii sau furnizorii necesari. Dar despre asta, într-un alt articol.

JCS-R.M.