Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta a spus astăzi, după depunerea jurământului, vechiul și noul primar al Caransebeșului, Felix Borcean, la ceremonia de învestire. Tot astăzi, 13 din cei 19 membri ai noului Consiliu Local au depus și ei jurământul de învestire, preluându-și mandatele de aleși locali!

O formula incompletă, pentru că mai trebuie validați șase supleanți de pe lista PNL, care-i vor înlocui pe liberalii care au renunțat la mandatul de consilier local. De altfel, formula incompletă l-a și determinat pe Felix Borcean să facă un spirit de glumă și să spună că ar trebui ca noul legislativ să funcționeze doar cu 13 aleși, asta din cauza pandemiei.

Revenind la chestiunile tehnice, trebuie spus că ședința a fost supervizată chiar de prefectul Cristian Gâfu, rând pe rând cei 13 aleși care au fost validați până acum (PSD – Ilie Iova, Florin Bogdea, Petru Schinteie, Valentin Dascălu, Natalia Boncia, Vlad Ștefăroi; PNL – Andra Pleșa; PRO România – Bebe Pasere, Codruța Cristescu, Marian Corduneanu; USR Plus – Dragoș Curelea, Sanda Bistrean; PMP – Aurel Păsat) jurând pentru a-și intra în drepturi și a începe să lucreze pentru caransebeșeni.

A jurat apoi și primarul Felix Borcean, după care prefectul l-a felicitat și le-a transmis noilor aleși că trebuie să întoarcă oamenilor încrederea acordată prin noul mandat: „Îl felicit pe dl Felix Borcean pentru mandatul obținut, am ținut să fiu personal prezent la învestire, pentru că Instituția Prefectului și prefectul de Caraș-Severin vă vor sprijini conform legii. Vă urez succes în al doilea mandat și sper ca primul mandat să aibă învățăminte mai bune pentru al doilea mandat”.

Ultimul cuvânt l-a avut primarul Felix Borcean, care speră ca următorii patru ani să fie un act de maturitate, iar însemnătatea jurământului depus astăzi să fie cu totul și cu totul regândită. „Astăzi am jurat pentru Caransebeș, pentru caransebeșeni și nicidecum pentru un partid sau un lider de partid. Este mesajul pe care l-am transmis și în mandatul trecut și poate că începând de astăzi vom gândi cu totul și cu totul altfel munca și activitatea noastră, atât a mea ca primar, cât și a dumneavoastră în calitate de consilieri locali. Am speranța că, într-adevăr, Caransebeșul a ales cel mai bine și cei mai valoroși reprezentanți”, a spus edilul.

Borcean a avut și un cuvânt de mulțumire pentru fostul său de acum adjunct, Marius Isac: „Vreau ca la sfârșitul următorilor patru ani să pot să mulțumesc viitorului viceprimar și viitorul viceprimar să aibă o activitate cel puțin la fel de consistentă cum a avut-o Marius Isac. În ciuda tuturor luptelor, asperităților, divergențelor, am reușit să trecem peste toate vicisitudinile și la sfârșitul celor patru ani să ne strângem mâna”.

JCS-R.M.