Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Printre cei prinși se numără un timișean, la Lupac, cu un permis ucrainean tras la xerox și un adolescent de 16 ani care conducea pe drumurile publice cu tatăl în dreapta!

Polițiștii reșițeni au tras pe dreapta, la Lupac, autoturismul condus de un timișean de 43 de ani, care a prezentat la control o copie xerox a unui permis de conducere emis de autoritățile ucrainene. Poliția județului a putut constata că „în urma comunicării autoritățile în cauză, bărbatul nu este posesor de permis de conducere emis de acestea“.

Într-un alt caz, ieri dimineață, la ora 6.40, oamenii legii au oprit pentru control, în comuna Fârliug, autoturismul condus de un localnic de 41 de ani care n-avea permis. În plus, autoturismul nu avea inspecția tehnică periodică valabilă și nici asigurare obligatorie de răspundere civilă, motiv pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale, fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autovehiculului. Bărbatul s-a ales și cu dosar penal pentru conducere fără permis.

Iar în noaptea de 11 spre 12 aprilie, în jurul orei 1.10, polițiștii din Moldova Nouă au oprit autoturismul condus de un tânăr de 16 ani care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar pe scaunul din dreapta față a fost identificat tatăl acestuia, în vârstă de 42 de ani. Acesta i-ar fi încredințat fiului său autoturismul pentru a-l conduce cu scopul de a-l învață pe adolescent să conducă autovehicule pe drumurile publice, deși știa că nu este posesor al unui permis. Ca o consecință legală, oamenii legii au întocmit dosar penal atât pentru conducere fără permis, cât și pentru încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

JCS-A.M.