Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN –  Două dispozitive datând cel mai probabil din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial au fost găsite la Reșița și la Moldova Nouă!

Un proiectil perforant, cu un calibru de 76 mm, a fost găsit în această dimineață, în timpul executării unor săpături, de către muncitori ai Primăriei Moldova Nouă. „La fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Semenic» al județului Caraș-Severin pentru cercetarea și preluarea muniției în condiții de siguranță. Intervenția s-a desfășurat fără incidente“, transmite ISU.

Tot azi, echipa pirotehnică a ISU a fost solicitată să intervină și în municipiul Reșița pentru o misiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată. De data aceasta, a fost vorba despre o bombă de aruncător artilerie, cu un calibru de 120 mm, găsită, în curtea unei grădinițe închise pentru renovări, din cartierul Lunca Bârzavei.

Pentru că în această perioadă a anului se fac o serie de săpături, cei de la ISU atrag atenția asupra riscurilor descoperirii de asemenea obiecte, caz în care se recomandă să apelați la sprijin specializat, prin apel la 112. În același context, inspectoratul cărășean a executat, zilele trecute, o acțiune de distrugere a muniției asanate de pe teritoriul județului nostru.

JCS-A.M.