Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Aşa cum v-am mai spus, în ultima vreme, bocșenii și-au întrebat aleșii de ce cuplurile longevive din oraș, care au trecut de 50 de ani de căsnicie, nu sunt premiate, recompensate, așa cum se practică prin alte părți!

Iar întrebările oamenilor s-au conturat într-o hotărâre de consiliu local prin care orașul își va răsplăti și seniorii. Astfel, persoanele care trec de venerabila vârstă de 100 de ani vor primi câte 1.000 de lei. Atât ei, cât și cuplurile care au împlinit jumătate de veac de conviețuire, vor avea parte de o premiere într-un cadru festiv. Fapt pentru care, la Registratura generală a Primăriei Bocșa, sunt așteptate copii după documentele necesare, respectiv certificatele de căsătorie și actele de identitate.

Și pentru că bocșenii au răspuns apelului, pentru prima dată în oraș, nunțile de aur vor fi celebrate în 9 decembrie. Cei care știu că au trecut de pragul nunții de aur, trebuie să depună la primărie cereri pentru premierea din acest an până în data de 19 noiembrie 2022, pentru a se bucura de evenimentul din 9 decembrie. Cei care vor depune cereri după acest termen, vor fi premiați anul viitor. În funcție de solicitări, va fi stabilit un buget și se vor contura detaliile organizării, pe care reprezentanții autorităților locale promit să le dezvăluie în perioada următoare.

JCS-T.K.