Caraş-Severin, Romania

CONSTANTIN DAICOVICIU – Evenimentul a avut loc săptămâna trecută, spaţiul fiind pus la dispoziţie de către consiliul local, prin licitaţie publică. Farmacia nou deschisă se află în vecinătatea centrului de permanenţă, cele două pupându-se în chip fericit, pentru că fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Primarului Daniel Boambeş a recunoscut că cetăţenii aveau nevoie de un punct farmaceutic care să le fie la îndemână!

Dacă în oraşe farmaciile se înghesuie unele lângă altele fiind, uneori, bătaie pe fidelizarea clienţilor, nu la fel stau lucrurile în mediul rural. Nu o dată au fost situaţii de forţă majoră, când absenţa unui asemenea punct famaceutic a costat vieţile unor oameni. De aceea, deschiderea unei farmacii la sat este întotdeauna binevenită, fiindcă face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Pentru locuitorii comunei Constantin Daicoviciu, săptămâna trecută chiar a fost un eveniment când s-a deschis Farmacia „Victoria“, iar primarul Daniel Boambeş a tăiat panglica: „Într-adevăr, miercuri, 2 iunie, s-a deschis, oficial, farmacia de la Căvăran, a confirmat edilul comunei. Mă bucur foarte mult, mai ales că în vecinătatea ei se află centrul de permanenţă medicală, astfel că cele două obiective se pot completa. E binevenită, fiindcă am avut în trecut probleme medicale ce au necesitat un asemenea punct farmaceutic. Eu sunt de meserie cadru medical şi ştiu că au venit cetăţeni care au solicitat să li se facă o perfuzie sau alte tratamente injectabile la centrul de permanenţă. Din cauză că nu aveam acolo aşa ceva sau alte materiale, trebuiau să meargă la Caransebeş, să le cumpere de la farmacie. Acum n-o să mai fie probleme de genul acesta“.

Farmacia a fost deschisă de o firmă din afara comunei, care nici măcar nu e din zonă, însă care a participat la licitaţie pentru spaţiu şi a şi câştigat. Precizăm că spaţiul a fost pus la dispoziţie de către consiliul local prin licitaţie publică. Programul de funcţionare al farmaciei este zilnic, de luni până vineri, între orele 8 – 16, iar în weekend va fi deschis doar duminică, între orele 8 – 13.00, deci sâmbăta va fi închis.

JCS-A.G.