Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Agenția Națională pentru Locuințe a scos la licitație pe SICAP proiectarea și execuția lucrărilor, totul pentru suma de 4.880.250,81 de lei fără TVA!

Noul bloc ANL din cartierul de la ieșirea din Caransebeș, cu regim de înălțime parter plus două etaje, va avea 20 apartamente cu două camere, pe o suprafață construită pe sol de 650 de metri pătrați. În cei aproape 4,9 milioane de lei pe care-i va primi constructorul care va câștiga licitația, acesta trebuie să realizeze în termen de două luni serviciile de proiectare și în alte 12, de la data emiterii ordinului de începere, lucrările de construcții-montaj. Ofertele sunt așteptate până în 14 februarie 2022.

„Perioada de valabilitate a contractului este de maxim 50 luni calendaristice din care termenul de realizare a serviciilor de proiectare și de execuție a lucrărilor e de 14 luni (171.617,61 de lei fără TVA pentru proiectare și 4.708.633,20 de lei fără TVA pentru execuție), iar perioada de garanție/perioada de notificare a defectelor de alte 36 luni. Lucrările tehnico-edilitare aferente investiţiei se suportă de către Consiliul Local al municipiului Caransebeș, din bugetul propriu. În valoarea estimată nu sunt incluse sume reprezentând cheltuieli diverse și neprevăzute”, precizează cei de la ANL.

Și municipalitatea din Caransebeș va contribui la această investiție cu o sumă consistentă. „Costurile totale se ridică la peste 6 milioane de lei din care contribuția Primăriei Caransebeș va fi de aproape un milion de lei. Viitorii locatari, tineri până în 35 de ani, căsătoriți sau necăsătoriți, vor beneficia și de locuri de parcare și spații verzi pentru relaxare, nu va fi doar o construcție de beton și atât“, a declarat și primarul Felix Borcean.

Caransebeșul mai are un bloc de locuințe ANL în cartierul Balta Sărată, construit în anul 2008.

JCS-R.M.