Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Bazinul olimpic dă o mână de ajutor Federației de Natație care promite că nu va rămâne datoare. Am înțeles asta din declarațiile făcute de primarul Ioan Popa cu referire la noile blocstarturi așteptate să sosească la bazin. Acestea întârzie deoarece au fost împrumutate Federației Române de Natație (FRN) pentru organizarea în bune condiții a concursurilor desfășurate recent!

David Popovici a luat startul de pe ele și mă bucur că am putut să fim de ajutor federației!”, a declarat Popa. Va mai trece însă puțin timp până când blocstarturile vor ajunge la Reșița, întrucât urmează Campionatele Europene, iar FRN are din nou nevoie de ajutorul Reșiței. Cum primăria n-a lăsat federația la greu, în ultimele discuții purtate de Ioan Popa cu Camelia Potec, președinta FRN a promis că, de anul viitor, cel puțin o competiție națională va avea loc la Reșița. Lucru salutat de primar, întrucât asta înseamnă mediatizarea orașului și un mare beneficiu pentru sectorul Horeca. „Asemenea evenimente implică în jur de 600-700 de persoane, incluzând aici copiii, însoțitorii, părinții, antrenorii, arbitrii. Locurile de cazare din oraș sunt suficiente, incluzând și căminele pentru elevi care se modernizează.”, a declarat Popa despre acest subiect.

Primarul a vorbit și despre bazinul olimpic al Reșiței, pe care îl consideră unul dintre primele trei din țară. „Avem un bazin excepțional, care nu mai are nevoie de absolut nimic. Peste noi mai sunt bazinul olimpic de la București, căruia însă noi i-am împrumutat blocstarturile, și cel de la Târgu Mureș. Acestea însă sunt mult mai noi, fiind construite prin proiecte CNI.”, a spus Popa.

Dacă la capitolul dotări bazinul Reșiței n-are nevoie de nimic, mai demult s-a vorbit despre un proiect de extindere a acestuia. Idee la care primăria nu a renunțat. „Avem un proiect de extindere, prin care vrem să facem saună, jacuzzi, spa, bazine de revenire. Se ridică la două milioane de euro, însă deocamdată nu s-a găsit sursă de finanțare!”, a încheiat primarul.

JCS-I.I.