Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dalele vechi care sunt scoase în amplul proiect de reabilitare şi modernizare a Centrului Civic sunt solicitate de unele primării din judeţ!

Aşa cum se poate observa, acestea sunt ordonat ambalate în locurile unde se efectuează lucrările, asta fiindcă nimic nu se pierde, totul este revalorificat, în măsura în care acest lucru este posibil.

Mai în glumă, mai în serios, primarul Ioan Popa le asemănă cu nişte biscuiţi, datorită aspectului şi calităţii îndoielnice a dalelor, însă chiar şi aşa, după un tratament serios, aceştia nu sunt nici de aruncat, nici de dat: „Din 23.000 de metri pătraţi, sunt recuperaţi vreo 16.000, mai mult de jumătate. Am fost foarte atenţi, am luat bucată cu bucată şi tot ce-a fost întreg s-a paletat, este scris proces-verbal de predare – primire, sunt predate, sunt sub control. Am văzut că mai sunt unii, alţii care-şi dau cu părerea pe Facebook, inteligenţi care apar peste noapte şi unii văd că sunt foarte insistenţi, care-şi puneau probleme cu ce se întâmplă cu dalele vechi. Nu. Dalele vechi le-am monitorizat, le-am contabilizat, le vom duce la un tratament de sablare sau de spălare şi după aceea o să le găsim locul unde o să le punem. Foarte mulţi primari din judeţ m-au sunat şi mă întreabă dacă le dau 1000 de mp, 5000 mp, ş.a.m.d. Îi anunţ că îmi pare rău, dar nu sunt dalele mele de-acasă, de la mama şi de la tata, că aşa, poate le-aş fi dat, şi va trebui să le utilizăm în oraş“.

JCS-A.G.

3 Comments

 1. Dalele sunt de la Filipescu,mostenire grea….toata lumea stie!Mostenire „”de calitate””!Ca tot ce face si a facut CONSPROIECT!

 2. Cred că pot fi folosite pentru pavarea aleilor din parcuri, de exemplu parcul de la Victoria, cu condiția să se facă lucrare de calitate.

 3. Daca tot v-ati apucat de refacerea centrului civic, parerea mea este sa o faceti bine, de durata, cheltuielile sint mari, trebiue facut ceva de durata, asa cum au facut romanii…., uitativa cum sint alte locuri in lume, Germania, Cehia, ETC, chiar strada principala din Resita cum a fost cu piatra cubica, am trait acolo 30 de ani.
  Daca din nou o sa puneti pavele…, care astazi nu se mai fac ca in trecut, peste 10 ani sau mai putin o sa fie la fel.
  D-le primar, daca vreti sa ramineti in istoria Resitei, faceti ceva bun. Stiu ca banii sint problema, dar numai sa fac ceva…nu merita, stiu ca este un proiect mare ,dar daca fac ceva fac bine sau nu fac !
  Uitati-va la Timisoara…P-ta Unirii…este fff. frumos si se pare de calitate.
  Arhitecti, proiectanti, ingineri construcii cred ca mai sint in tara, bani mai putini, poate se gasesc fonduri Europene, nu stiu, bugetul judetului e mic ca vine de la Bucuresti…
  D-le primar, va inteleg si nu as face serviul d-voastra, stiu ca e greu, ca la oricare primar, nu este suficient sa facem alei de biciclete ( pe care mai nimeni circula )parcuri de copii…( rar vezi o bunica cu nepotii acolo )
  Nici aici in USA unde traiesc de 42 de ani nu este totul perfect ( sa nu vorbesc de presedinte, alegeri…), dar aici autostrazile sint facute din beton armat sa tina citeva sute de ani, asa cum a facut si Hitler la inceput in Germania, in Romania, Serbia, poate si Ungaria, se taseaza pamintul, cu piatra si se toarna asfaltul, care apoi ….
  Putem vorbi la infinit.
  Va doresc succes in activitatea ce o duceti, dar poate intelegeti de ce resitenii au apreciat pe Mircea Popa, vechiul primar, da, au fost alte vremuri, comunism, poate primaria atunci a avut alt buget, pe undeva cum astazi este in China, comunista, dar mai democratica decit USA !!!
  Sper ca ati citit comentariul meu, e de la un fost resitean, care mai vine din cind in cind in Govindari in vizita !
  Numai bine si sanatate.
  Paul Ferrari

Adaugă comentariu