Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Consiliul Judeţean a achiziţionat 70 de bile cu rol în a opri incendiile chiar din momentul declanşării!

După tot felul de incendii izbucnite la diverse spitale din ţară, măsurile contra incendiilor au fost intensificate peste tot, de la controalele zilnice ale pompierilor până la achiziţionarea a tot felul de sisteme de prevenţie.

La insistenţele dr. Cosmin Librimir, directorul medical al Spitalului Judeţean Reşiţa, Consiliul Judeţean a achiziţionat 70 de bile extinctoare, în valoare de 77.000 de lei, fără TVA. În momentul izbucnirii unui incendiu, bila extinctoare poate fi pur și simplu aruncată în foc. Aceasta va cădea la baza flăcării, activându-se în 3 secunde. Nu este necesară nicio acționare mecanică a bilei și niciun fel de instruire sau îndemânare specială. Bila extinctoare are un diametru de 15 cm și doar 1,3 kg, fiind extrem de ușor de manevrat. Însă, pentru protecţie pasivă, bilele pot fi instalate în locurile cele mai vulnerabile, pe suporturi sau pur şi simplu pe suprafeţe plane. Zonele cele mai recomandate sunt zone cu risc ridicat, cum ar fi dulapuri electrice, bucătării, încăperi de depozitare, compartimente pentru motoare.

„Şanse foarte mici de incendiu la Spitalul Judeţean Reşiţa datorită bilelor extinctoare ElideFire, obţinute prin sprijinul Consiliului Judeţean şi prin bunăvoinţa domnului preşedinte Romeo Dunca“, a spus dr. Cosmin Librimir.

JCS-Nina Curiţa