Bilanț de Anul Nou: 34 de infracțiuni și 250 de amenzi! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În acest sfârșit de săptămână, peste 400 de polițiști s-au aflat la datorie pe raza județului Caraș-Severin! 

În contextul sărbătoririi Anului Nou, polițiștii cărășeni au fost angrenați în 75 de acțiuni organizate și misiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice. Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, au fost desfășurate intervenții la 148 de evenimente, dintre care 108 au fost sesizate prin 112. Astfel, în perioada 31 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022, polițiștii au început cercetările cu privire la 34 de infracțiuni și au aplicat 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei.

,,Polițiștii rutieri au acționat pe cele mai aglomerate artere pentru evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor de circulație. Ca urmare a măsurilor dispuse, în acest sfârșit de săptămână nu au fost înregistrate accidente rutiere grave, față de perioada similară a ultimilor 2 ani când a fost înregistrat câte un accident rutier grav”, a transmis IPJ Caraș-Severin. Totodată, polițiștii cărășeni au depistat și conducători auto care nu au respectat regulile de circulație rutieră, fiind constatate 10 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Mai mult decât atât, în urma abaterilor constatate, au fost reținute 27 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în perioada de referință, nu au fost înregistrate evenimente negative, răniri, distrugeri sau incendii, ca urmare a folosirii neautorizate a materialelor pirotehnice. Până în prezent, polițiștii cărășeni au indisponibilizat peste 180 de kilograme de articole pirotehnice, care erau deținute fără drept.

În ceea ce privește acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, polițiștii au verificat 84 de operatori economici și aproape 3.000 de persoane, fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei. ,,Facem un nou apel către cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Sfătuim conducătorii auto ca, înainte de a pleca de acasă, să se informeze cu privire la condițiile de drum și starea vremii astfel încât să prevină producerea unor situații de risc”, a conchis IPJ Caraș-Severin.

JCS–S.P.